Wednesday, March 30, 2011

Isadora Moisturizing Lipgloss - NightoftheLivingGore dömer!




Jag har aldrig riktigt varit ett stort fan av olika "lip-gloss". Snyggt kan det förvisso vara, men jag trivs så mycket bättre i täckande mer hållbara läppstift. Gloss kan man ju knappast pussas med, eller ens bita i ett äpple med innan det försvinner. Så varför detta inlägg då? Jo, jag köpte i julrushen en billig mascara från Isadora och i "paketet" följde detta glosset med, dock hittade jag ingen bild på nyansen jag använder här (hel-transparent) så ni får nöja er med en rosa version (se bild nedan).

Mer om glosset kan ni läsa här.

"Fuktgivande Jojobaolja och vårdande Sheasmör skyddar läpparna mot uttorkning. Idealiskt att kombinera med läppstift. "

Njaa.. fuktgivande vet jag inte, då använder jag hellre läpp-balsam och när jag skulle kombinera med läppstift blev resultatet bara en kladdig mindre katastrof..! Men, men.. det var ju gratis till mascaran så jag ska inte klaga alltför mycket, och visst kommer jag väl använda det ibland. Men om man vill äta normalt och ge sin käresta en kyss då och då lär flaskan inte räcka särskilt länge då påbättring blir nödvändig typ hela tiden och även om jag lät läpparna vara ifred långa stunder försvinner ändå den glossiga effekten efter inte alltför lång stund. Men kanske ska det vara så? Det finns ju förvisso gloss man kan köpa för x antal hundringar som utlovar "guld och gröna skogar" som kanske fungerar bättre, men dessa är jag iaf i nuläget inte så sugen på att testa. :)

Saturday, March 26, 2011

Earth Hour ikväll!



Glöm inte bort Earth Hour ikväll 20.30 - 21.30!!!


Släck ner alla lampor, tv och annat du kan komma på och sätt dig i skenet av ett par levande ljus och läs är ett tips.

Orange och nyfärgat hår

Jag läste någonstans nyligen att orange ögonskugga har blivit trendigt. Och det är ju jättebra för orange är snyggt, synd bara att vissa måste läsa i modetidningar för att komma fram till och använda det, framtills det slutligen blir "otrendigt" igen för då kommer majoriteten titta på mig på stan och tänka "fy fan vad fult hon sminkar sig, jag kastade iaf iväg min orangea skugga för flera mååånader sen för det är ju inget snyggt för modetidningen sa till mig att det var otrendigt igen och att jag skulle hoppa den för nu är den ful enligt dem och då tycker jag nog det med..." Hehe. :) . Jag har länge använt mig av orange ögonskugga, är jag för-trendig då kanske? ^^

Jag har förresten (som det kanske syns lite?) färgat rötterna på håret röda. Jag kom hem häromdagen och då hade Sara precis färgat håret och hade fått lite färg över och jag som inte har så mycket hår (hehe) tog tacksamt emot den lilla kvarvarande slurpen i flaskan och färgade rötterna!

Minns när det för ett kort tag var inne med svart flor (<--stavning?), spetshandskar med mera och under ett par veckor fick jag inte vad jag märkte iaf särskilt många blickar på mig på stan för då använde ju "alla" sånt som accessoirer så då var man mer accepterad ett tag. Folk är konstiga. :)


Jag älskar detta lack från H&M! Bilden på lackburken blev jättedålig, färgen på burken ser egentligen nästan ut som den på naglarna. :) Helt underbar, täckande och hålls på plats länge! H&M ska verkligen ha cred för sina lack! Detta lacket fick jag i present av Sara när jag fyllde år förra gången så det har hållit sig fint länge utan att ha torkat eller klumpat sig något.

Mitt-i-veckan-weekend med Graveyard i Gbg!

Jag fyller år snart och fick som total överraskning en tidig födelsedagspresent av Älsklingen min som bestod i en mitt-i-veckan-weekend i Göteborg där hon även bjöd mig på spelning med bandet Graveyard (låt med dem i inlägget innan) som var hur bra som helst!

 Vi åkte tåg till Gbg. Kom en sådan där "dubbeldäckare" vi fick åka med. :)

 Älsklingen min!
 Vi (hmm mest Sara) hade gjort goda mackor att ha på tåget. Satan så goda dom var!

Evil-älskling hemma hos min bror och hans flickvän i Gbg som var superschyssta och lät oss sova över. Tack!! :)

Så bar det av till Nefertiti där spelningen hölls och där ville Sara bjuda på nåt att dricka och dum som jag var tog jag en drink som visade sig vara svindyr! :O Det var inte meningen! Men den var jättegod, dock. :)

 Jag är ganska värdelös på att fota spelningar men här kommer två bilder iaf!


Frukost dagen efter på "le petit café" i Haga. Favoritcafét! <3 Fick en jättegod räck/lax-macka och smoothie av Sara.

 Slurp!

Mysigaste fiket. :)

Vi gick in på Myrorna (jag hade aldrig varit på Myrorna innan och snart kommer de till Skövde också!) där Sara hittade en Alice Cooper t-shirt till mig som jag köpte direkt. :D

Skitgrymma märken som min brorsas flickvän trycker upp. Jag fick dessa två av Sara och de ska jag ha på min vårjacka!

Precis kommit av tåget - trötta men supernöjda!

GRAVEYARD - Hisingen Blues

Monday, March 21, 2011

Älsklingsdjur!





Se så fina de är! <3

Nu kan det bli riktig vår!



Jag vill nu ha riktig vår med blå himmel, varm balkong, jordgubbar (fast dem får vi nog vänta ett tag till på), ljumma kvällar, sena solnedgångar, ljusa nätter...

Sunday, March 20, 2011

Oceans - se den!



"Jaques Perrin och Jaques Cluzauds havsdokumentär "Oceans" tog över 4 år att filma, kostade över 50 miljoner euro och filmades på över 50 platser världen över. Med hjälp av kameror och specialutrustning som uppfanns specifikt till filmens 70 expeditioner har filmskaparna lyckats komma närmre havets invånare än någonsin tidigare. Resultatet är en mycket vacker film om havet och varför vi måste respektera både oceanerna och djuren som lever där."

Ni borde verkligen se denna dokumentär som kom i höstas. Den är helt underbar samtidigt som det finns ett bakomliggande djupt allvar om att vi måste ändra vårt levnadssätt mot naturen nu. Ingen som ser filmen kan efteråt vara helt oberörd mot våra mäktiga, vackra hav och allt liv som finns i det och som måste bevaras!

Det finns alltid sätt att hjälpa. Man kan t. ex bli Östersjö-fadder hos WWF. Klicka här och läs mer om det! Där finns även info om hur du kan hjälpa till att stödja andra utsatta djur i världen.

Tuesday, March 15, 2011

Gammal teckning tidigt på morgonen

Trääsh

Godmorgon!

Hittade denna gamla teckningen i bläck. Ungefär så här ser jag ut vid frukostbordet tidigt på morgonen, hehe. Den är faktiskt ritat på en sida i en gammal dagbok. Många gånger när jag velat skriva och inte finner ord börjar handen teckna istället. Just vad jag tänkte på denna gången minns jag inte. En zombie-lady, kanske?

Monday, March 14, 2011

Låt inte EU skjuta upp förbudet mot djurtestat smink!



Skicka vädjan om stopp till djurförsök! 

Klicka här och skriv på så kan Du vara med och påverka att kosmetikatester på djur upphör!

Skalvet i Japan - du kan enkelt hjälpa till!


Jag skriver detta inlägg för att uppmana folk att hjälpa de utsatta i Japan. Det finns sätt att donera pengar på, om så "bara" med 10 kronor och det tar endast ett par minuter. Alla kronor är viktiga!

Du kan till exempel skänka till Rädda Barnens katastof-fond genom att klicka här

Saturday, March 12, 2011

Senaste sminkningen och andra ytligheter

Jag är skittråkig och har knappt orkat sminka mig senaste tiden för jag är så trött på morgonen, så här kommer en liten bild från en dag då jag för en gångs skull ansträngde mig lite.

Bas: Nivea mousse-foundation, Isadora Sheer Transparent-puder
Ögon: Svart + orange ögonskugg-palett från Isadora, lite svart mascara från Isadora, svart kajal från H&M till brynen

Läppar: Röd ögonskugga från Viva la Diva

Hittade en mapp med gamla bilder i och några av de här är flera år gamla, vissa så gamla som 7-8 år och jag ber om ursäkt att jag ser så dum ut på vissa av dom, hahaha. :D


M0rrrrrr!!!


Jag i mitt gamla kök
Jag saknar ibland min v-lugg...

Almost Gay-naglar





Jag målade mina naglar igår och det blev "nästan gay-naglar". Bara lite mer rosa och blå (kanske?) så hade det blivit mer regnbågs-aktigt. ^^




-Lumene - Hypoallergenic nr 456

-Mavala - 78 Tobaco

-H&M nailpolish - Envy Me

-H&M nailpolish - Goddess on Stage

Monday, March 7, 2011

Hanteringen av odöda

Baserad på John Ajvide Lindqvists skräckroman "Hanteringen av odöda" kommer nu äntligen filmatiseringen!




"Stockholm, 13 augusti 2002. Efter en långvarig värmebölja svävar ett elektriskt fält över staden. Lampor kan inte släckas, maskiner kan inte stängas av. Utbrottet når sin kulmen i en kollektiv huvudvärk och kaos hotar. Plötsligt är det över. Men något har hänt.
Den pensionerade journalisten Gustav Mahler får ett samtal från Danderyds sjukhus. De döda på bårhuset har vaknat.
Hans eget barnbarn har nyligen lagts i jorden på Råcksta kyrkogård. Har även de begravda slagit upp sina ögon?
Elvy har vårdat sin senile make till hans död. Begravningen ska äga rum två dagar senare. Men mitt i natten krafsar det på dörren.
När Davids hustru dör i en bilolycka, ber han Gud att få henne tillbaka. Men återkomsten till livet ser inte ut som han hade hoppats."

Kunde ej hitta något premiärdatum (dålig på att söka rätt så här tidigt på morgonen) men fy fan vad kul! Den måste man ju till att se och hoppas den blir brutalare än "Låt den rätte komma in" som ju blev en bra film men som ändå kunde varit mycket råare.

Friday, March 4, 2011

Trävlig hälg!


Trevlig helg på er alla som förtjänar det (förtjänar jag det?) !!! Och glöm nu inte att kika på i alla fall minst en skräckis.

Röda naglar is the shit!

En av de snyggaste färgerna på nagellack är enligt mig och många andra rött. Det passar för det mesta till allt och kan både se stilrent och "festligt" ut. Så finns det så många skitsnygga nyanser också! Men jag är ombytlig... Nästa vecka kan jag mycket väl anse att svart är mycket snyggare. Eller zombiegrönt.. ^__^



Blodrött, rosrött, kärleksrött, tröttrödögd... nä nu börjar jag flumma ur så bäst vi avslutar här! Blev ett alldeles för kort inlägg, som vanligt, men ska försöka ta mig mer tid i helgen. :)

Thursday, March 3, 2011

Mascara


Jag brukar sällan lägga ner tid på mascara, det blir oftast bara ett snabbt drag på övre fransarna eller inget alls, för jag tycket det är mycket roligare att måla läppstift och eyeliner. Men nu när jag i julas på rean hittade en nedsatt mascara från Isadora så måste jag ju i alla fall någon gång "seriöst" använda den, och såklart skriva ett blogginlägg om det. ^^









Lille Pennywise är alltid lika stilig i sitt smink.