Sunday, July 31, 2011

Gbg - Skräckfilmsfynd!

Jag, Sara, syster Matida, Mamma, Pappa och moster Kaisa var i Gbg häromdagen och det första vi gjorde var att splitta på oss då ingen annan än jag och Sara ville gå runt i Haga-området (!?!?) och där på Andra Långgatan hittade jag The Beyond som jag inte sett och Sara hittade på Dirty records en Hellraiser-box (!!!) och Return of the Killer Tomatoes - till skitbra priser! Kikade på Killer Tomatoes igår en stund (sen blev vi för trötta)  och fortsatte till frukosten idag och den är ju så jävla rolig! Den hade jag faktiskt också missat. Har aldrig blivit av att jag varit på jakt efter vare sig den filmen eller den första, Attack of the Killer Tomatoes. ;)

Dragonfly

Som vanligt sitter jag och och ritar lite titt som tätt och häromdagen gjorde jag denna - först var det tänkt att den skulle bli svart-vit i bläck men sen målade jag på lite gul tusch. ^^

H&M - skuggor

Jag har alltid gillat H&M:s ögonskuggor och eftersom jag varit dålig på att vara ytlig här den senaste tiden lägger jag upp två skugg-bilder. :)

Från en gammal H&M-palett jag köpte för säkert 7-8 år sedan men den funkar fortfarande fint! Jag är dålig på att ta mig tid att lägga på skuggor även fast det ju bara tar några minuter. Måste bli bättre på att ta mig lite mer tid, helt enkelt. Jag har tyvärr inte fotat paletterna och hittar inga bilder på dem på nätet heller, men det är helt vanliga H&M-paletter med färger på skuggor i som de typ alltid säljer.

Från min fina palett jag fick av Sara när jag fyllde år förra gången. Orange och svart. :)




Väntar för övrigt på ett läppstift och ett puder jag smidigt beställt från Elf och det ska bli jättespännande att testa deras smink som ska vara bra kvalitétsmässigt till ett superlågt pris - tack snälla Siv för tipset!

Tuesday, July 26, 2011

Pest eller kolera-lista




Hittade denna lista och snodde den, muahaha!


1. Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Stökigt hår och snygg make-up då jag aldrig är nöjd med mitt hår ändå!


2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Ögonbrynen har jag redan haft avrakade så klart jag kan raka av dem igen. ^^


3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Jag har aldrig testat att handla hem smink från nätet (är lite gammaldags) så svaret just nu blir från H&M.


4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?
Absolut permanenten, man är ju 80-talist!


5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?
Färgglatt.


6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?
Hotpantsen, haha. Även fast det skulle se för jävligt ut!


7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna(som man får om man solar i t-shirt och shorts)?
IIsh... gillar inte solbränna på mig själv men får väl välja bonnabrännan då för den har jag redan haft nu i sommar, av misstag. :P


8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?
Ful klippning. Jag hatar att gå runt och känna mig dassig i en misslyckad färg.


9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?
Åh.. Vet inte vad jag ska välja! :) Båda är ju fina! Men jag väljer goth-inspirerat då.


10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Hmm... jag skulle ju självklart hellre ha ett par skor att kunna gå ut i mitt i vintern med än en massa smink att bara sitta hemma med utan att kunna dra ut och hitta på nåt, om det inte är 20+ sommar då (barfota). För så ytlig är jag ändå inte. Men fan vad tråkigt att bli av med allt smink ändå. :´(

Monday, July 25, 2011

Tyst minut för Norge


I Norge, Danmark och Sverige kommer man idag hålla en tyst minut klockan 12.00 för att hedra offren efter terrordåden.

Friday, July 22, 2011

I Spit on your Grave 2010

Såg förra helgen med Sara och några vänner remaken till I Spit on your Grave. För er som inte sett den eller originalet handlar den om en ung tjej som blir utsatt för en gruppvåldtäckt och sedan tar lagen i egna händer. Filmen började jobbigt med väldigt utdragna våldtäcktsscener som var värre än i första filmen (tyckte jag) och blir man inte berörd av sådana scener är det ju fel i huvudet på en och det hade filmskaparna absolut tänkt på för stämningen blev genast tryckt och helst av allt hade man ju velat snabbspola fram till hämndscenerna direkt. 

Så över till andra delen av filmen! Jag blev mycket mer nöjd över hämndscenerna i denna filmen än i första då jag tyckte att de som fanns där var alldeles för mjäkiga. Man kan göra mycket med t. ex väldigt frätande propplösare. ^^ Men nu ska jag inte avslöja mer. Vill bara tillägga att man får försöka vara beredd på att det är riktigt jobbiga scener i första timmen av filmen och även fast hon utkräver hämnd kände jag ändå inte riktigt den där "Yes, nu jävlar ska dom få"-känslan utan var fortfarande upprörd över att det ju faktiskt finns sådana jävla idioter som gör sånt på riktigt, och det var säkerligen meningen att man skulle känna så.

The Howling - Werewolf Transformation




Sara köpte en film till superbra pris igår -  nämligen "The Howling" (av Joe Dante som ju även gjorde "Gremlins") från 1980. Självklart skulle vi kika på den senare på kvällen och vi var båda mycket nöjda då ingen av oss hade sett den innan (fy på oss!). Hittade ett klipp från Youtube på grymmaste scenen med varulvsförvandling. Lite spoilervarning utfärdas (även fast scenen inte så överdrivet mycket avslöjar handlingen kan jag själv bli irriterad om jag ser för mycket av en film innan även fast det bara är någon scen). Riktigt charmig film som absolut rekommenderas om man inte sett den innan!

Wednesday, July 20, 2011

Gammalt från Tjuvlyssnat


Var inne på min gamla Helgon-sida som står ganska öde nuförtiden och kunde inte låta bli att kopiera Tjuvlyssnat-händelserna jag har där:



Mataffär, Täby C
Barnet: Men jag viiill ha godis mamma! Viiill!! 
Mamman: Om inte du är tyst nu så dör Björne! 
(Barnet blir mycket tyst) 




Apoteket, Sunderbyns sjukhus, Luleå
(Kvinna ~ 45 tar nummerlapp på apoteket med nummer 007
och lämnar den när det är hennes tur till receptarien.)
Kvinna (skämtsamt): My name is Bond. James Bond.
Receptarie (ilsket): Jag behöver inte veta ditt namn!




Utanför biblioeket, Vadstena
(En mormor och hennes barnbarn ~ 4 är ute och går.)
Mormor: Gå ner därifrån!
(Pojken ignorerar mormor.)
Mormor: Gå ner därifrån!!
Barnbarnet: Kom mormor, det är kul!
Mormor: Nej, det där ska inte jag göra.
Barnbarnet: Jo, mormor annars dödar jag dig.
Mormor (förskräckt): Schh! Säg inte så, tyst!
Barnbarnet: Jag dödar dig mormor, gör det, annars dödar jag dig!



Jag hade glömt att jag hade dom där, är så sällan inne på gamla Helgon men jävlar vad jag har garvat åt dom förr i tiden, och nu med såklart!

Tuesday, July 19, 2011

das Nekrofil


Sorry att jag är dålig på att uppdatera, ska bli bättre på det. ^^ Hinner inte skriva mycket nu för ska iväg till min praktik. På bilden är iaf mina naglar målade med ett skitsnyggt lack från Mavala jag fick i present av Sara. <3

Monday, July 11, 2011

SVT visar skräck


Kollade på SVT1 häromdagen då de gjorde "reklam" för att de ska visa skräckfilmer varje fredag nu ett tag framöver. Hittar ingen info på nätet men det kan nog bli lovande när klassiska filmer som bl. a "Fåglarna" kommer vara med. Heja SVT!

Lego City Zombie Infection

Wednesday, July 6, 2011

Zombiefierad


Jag fick en skitsnygg jeansväst av min bror i födelsedagspresent senast vi sågs, och vad passar bättre än att täcka den med massa juveler från mitt och Saras smultronställe? Appropå smultron som ju hör ihop med sommar har jag precis börjat i en deckare (jag sparat till nu i sommar) jag fått av Sara. Jag är inne i en läs-period och betar av ca 1000 sidor i veckan från böcker av alla möjliga genres. Men det börjar så smått att klia lite i fingrarna efter att vara lite kreativ med penna eller pensel så ska försöka kombinera lite mer, om det går. För när jag väl börjar i en bok som jag tycker verkar lovande har jag så satans svårt att lägga ifrån mig den...


Sen är jag som vanligt sugen på mer film! Det är väl bara att fortsätta beta av i boken "101 skräckfilmer du måste se innan du dör" eller vad den nu heter, vi har nog ett par kvar där i att se, jag och Sara. Hon fick förresten hem ett skiiitsnyggt ryggmärke med motiv från "The Return of the Living Dead" och den var det ett par år sedan man senast såg så då blev vi båda sugna på att en vacker kväll se om den. Zombiefilmer kan man aldrig se om för många gånger, det finns alltid detaljer från roliga scener man vill se om igen och igen. :)

Kul med spansk (eller är det italiensk? Fan borde veta har ju läst italienska!) titel! Jag tycker det är så himla kul när bruttan blir levande uppäten.

 Ahaaa....! Finns det några snälla barn här?!

Hoho!




Btw var vi på Iron Maiden härom helgen och det var hur bra som helst så här kommer en av bilderna jag tog. Är dålig på att skriva om vardagen här ibland, jag vet. Det är lättare att lägga upp en bunt bilder då och då och skriva om på Facebook istället. Sen vill jag ju helst hålla mig till ämnet här men ibland bryter jag det och det får jag ju göra för det är ju min blogg. ;)


I SVT ikväll - Blodsugarnas värld


"Holländsk naturdokumentär från 2001. Blodig eller välstekt? För blodsugarna är valet enkelt. Vi träffar på en mängd olika blodsugare från djurriket, från mygg till blodsugande fladdermöss. Filmaren Mark Ferns ger sig ut på jakt efter blodsugare och hamnar via myggor, iglar och andra småkryp hos fladdermössen i Latinamerika."


Det kan ju vara något att se! Jag och Sara tänkte se det tillsammans men hon är nog icke hemma innan kl 18, då det sänds på tvåan, så det får bli webben vid nåt annat för vår del. :) STV är fan bra! Visst tv-licens-avgift... Men de visar ju en hel del bra program och filmer. T. ex har ju Night of the living Dead och Evil Dead visats där flertalet gånger! *tummen upp*




Vampyrfladdermöss - bebisar. Sjukt söta!

Godmorgon.



Jag har lite tillfällig bloggtorka *trött* men återkommer. Kanske t.o.m senare idag. ^^