Monday, September 26, 2011

Robert Englund på Svenska Mässan!


Robert Englund (Freddy Krueger!) kommer till Svenska Mässan i Göteborg nu i helgen. Jag och Sara ska såklart dit. Man kan fotas med honom för 150 kronor och det vill vi absolut inte missa! Det kommer även på plats finnas en rad andra skådespelare man kan få signerat och bli fotad med. Det ska bli så grymt jävla kul! Jag älskar Nightmare on Elmstreet-serien, det är ju filmer man kikat på sen man var liten. Sen spelar ju Englund även med i serien "V" från 80-talet. Superskön serie!


Sunday, September 25, 2011

Bli djurfadder för en billig peng!

För en hundring i månaden kan du bli fadder till dessa underbara djur! Stöd WWF's arbete för ett bättre djurliv! Det är superenkelt och djuren är i akut behov av vår hjälp! Du kan bli fadder för t. ex säl, späckhuggare, panda eller tiger.


Klicka på länken nedan!

Friday, September 23, 2011

Lila-glittrigt



- Helena Rubinstein Ritual Color 09 Denim
- Claudia Nail Polish
- Nail Polish by H&M "Fashionista"
- Nail Polish by H&M Hello Kitty "Glitter Purple"


- Bas- och överlack från Depend

Tuesday, September 20, 2011

Svarta hjärtan

Mina naglar för cirka en vecka sedan. Nu är lacket (såklart) mer slitet men funkar ändå så länge. Jag gillar en del "pärlemors"-färgat, särskilt om man bryter av det med nåt annat.

Paranoia

Bläck & tusch. Gjord av mig häromsistens. Det var först inte meningen att solrosen skulle bli så "psykadelisk" men så kan det gå när flickvännen lyssnar på flummig progg i rummet intill. ^__^

Saturday, September 17, 2011

1920s makeup




Bloggaren Killer Colours tipsade om denna video och eftersom jag gillar 1920-tal "snodde" jag den och lade själv upp den - här! ;)



Friday, September 16, 2011

Tuesday, September 13, 2011

Ja, jag tycker om musik!



Jag skriver på tok för lite om musik här i bloggen och det är en skam då jag faktiskt älskar musik. Riktigt lika besatt som min kära Sara (klicka på länken och spana in hennes enligt mig grymma musik-blog!) är jag dock inte, men ändå. ;) Vi var på en second hand här i stan i helgen och där hade någon vänlig själ varit snäll nog att lämna in vinyler så som Killing Joke, Rosetta Stone, Play Dead, Red Lorry Yellow Lorry osv. Jag fick fyra skivor av min supersnälla Sara. Jag har dåligt med pengar men behöver ändå aldrig att någon köper grejer till mig men så gjorde hon det ändå och jag blev ju såklart överraskad och jättetacksam, och glad! Min fina fästmö hittade även häromveckan Bauhaus skiva "Mask" till sig själv på samma second hand - superbilligt! Glad att jag kunnat inspirera henne till att öppna upp sig för lite musik som jag lyssnar på, hehe. 

 Bauhaus
London After Midnight

Jag föredrar att lyssna på så kallad "gotisk rock" och andra närliggande stilar med band som bl. a The Sisters of Mercy (duh), Bauhaus (såg dem live i Köpenhamn 2006, wohoo!), Joy Division, Rosetta Stone, Killing Joke (som jag faktiskt upptäckt ganska nyligen i och med att Sara kom hem med deras tredjeplatta till mig häromveckan - fördömt att jag inte upptäckt dem långt innan, hehe), Clan of Xymox med flera och även framtida band jag kommer lockas till att lyssna på i framtiden.

 Storm of the Light's Bane med Dissection - underbart album!
Immortal


Jag är även öppen (men inte för öppen) för andra musikstilar. När jag var i tonåren snöade jag, tack vare min bror, in på black metal och andra närliggande stilar med band som Mayhem, Emperor, Dissection (fan i helvete att jag missade att se dom!) och Satyricon. Riktigt helt inlyssnad på Immortal blev jag dock inte förrän ett par år sedan då jag träffade på Sara, och hon är kan man ju säga ganska besatt av deras musik. 


För övrig så, ja, jag lyssnade en period förr på Cradle of Filth och Dimmu Borgir men blev tröttttttt på dom, särskilt på Cradle. Men Dimmu Borgirs första och andra skiva (For All Tid och Stormblåst) tycker jag ändå även idag är helt okej.
     I yngre tonåren lyssnade jag en hel del på nu-metal med KoRn i spetsen men sådan musik går helt bort för mig idag. Försökte för ett par månader sedan sätta på KoRns första skiva men det var inte alls min grej längre. Så nu ligger mina gamla KoRn skivor blandat med lite Cradle-skivor på en annan second hand (som bara säljer skivor) här i stan om ingen annan redan faktiskt köpt dom då dom tilltalat henne/honom mer.


Sara har för övrigt fått in mig en hel del på det kära 70-talet. Alla har ju såklart hört band som Deep Purple men nu lyssnar jag mer ingående på dem tillsammans med andra närliggande band. Hon har även fått in mig på det proggressiva planet. Jag är till exempel ganska förälskad i Camel's skiva "Moonmadness". 


Här kommer ett urval av de vinyler jag äger (vissa bilder hamnade visst lite på sidan och hursomhelst men det är Bloggers fel!), de flesta har jag fått i present av Sara, hon har alltid superkoll på vad jag gillar. <3












Wednesday, September 7, 2011

Det var en gång... osv.



Det såg henne komma och hade länge vetat och längtat efter det som skulle ske. Det hade sett henne komma långt innan hon själv visste var hennes ben bar henne. Det började sakta men säkert linda in henne i något som hon upplevde som skönt silke mot sitt såriga inre och som fick henne att känna sig trygg, släppa på inre spärrar och öppna upp sig…



Friday, September 2, 2011

Taste the Blood of Dracula (1970) - Trailer



Taste the Blood of Dracula, eller Blodtörst som den heter på svenska (wtf??) Denna charmiga film från 1970 har vi kikat på. Christopher Lee äger! Skrämmande är den ju såklart inte, inte nuförtiden i alla fall men ack så, som sagt, charmig! :) Lite B sådär som det ska vara men de hade riktigt snygga vampyrtänder måste jag säga. :)

(Ursäkta den fula texttypen, går ju inte att ända typsnitt eller någonting då trailer-rutan är i vägen för listan!)