Wednesday, October 26, 2011

Pumpa-orange och klistermärken

 Orange är enligt mig alltid schnyggt, särskilt på hösten. 


Kubiss nagellack, 10 kronor på Gekås Ullared.


Jag har fått superfina klistermärken av Sara, cirka 12 x 14 centimeter och 7 x 10 centimeter föreställande Bela Lugosi och Patrick Bateman, yey! Tack, gumman! <3

Min Sara med elf

Vill slå ännu ett positivt slag för underbara elf med sitt icke-djurtestade, jättebilliga smink. Och då talar vi om 10-15 kronor för puder/foundation/läppstift osv. De har även mineralsmink, produkter som innehåller mer skonsamma, hälsosamma och naturliga ämnen och även ger extra hög kvalitét, som är något dyrare men då snackar vi ändå om cirka 35 kronor för en riktigt bra foundation. Min Sara här på bilden inhandlade för någon vecka sedan ett gäng olika produkter till väldigt lågt pris av vilka hon använder flera st av här till exempel mineralfoundation och puder, mascara, ögonskugga och kajalpenna. Jag tyckte hon hade sminkat sig så fint här så jag bad snällt om att få lägga upp bilden jag tog på henne. :) Tack, Älskling

En lite sämre bild jag fick till på ett av deras snygga nagellack man får i stora burkar för en tia. Värt? Självfallet! Sara valde bland annat en läcker mint-grön färg.

Sunday, October 23, 2011

Blå naglar?

Jag brukar inte använda blått nagellack. Jag vet inte varför, det har helt enkelt bara inte blivit så. I alla fall så hittade jag detta längst ner i nagellackskorgen: Lumene Hypoallergenic nr 33. Jag orkade inte fota flaskan och tyvärr verkar de inte tillverkas längre så ingen bild på det blir det heller, det fanns inga när jag bildsökte. Riktigt fint lack men ack så gammalt så det fick bara sitta i cirka tre dagar innan jag tog bort det för att måla på något annat. Annars brukar jag ha på samma lack i cirka en vecka. Depends överlack gör ett bra jobb men är ett lack x år gammalt brukar det kvitta och flagas av fort som satan ändå. Tur att jag hann ta ett bildbevis. :)

Friday, October 21, 2011

Grattis, Bela Lugosi!

Igår, den 20 oktober, skulle skådespelaren Bela Lugosi ha fyllt år. Det råkade nämligen Sara komma över och klart att en sådan händelse måste upp i bloggen. Här nedan kommer lite slumpvald fakta om honom för er som är intresserade.

Lugosi föddes den 20 oktober 1882 i Ungern. Ni som ännu inte sett mästerverket Dracula från 1931 borde ta er en titt då han där gör sin super-roll. 


Han var även med i filmen White Zombie från 1932 där han spelar en voodoomästare som, eftersom han är ute efter en vacker kvinna, förvandlar människor till zombies. Riktigt bra rulle!


Bela Lugosi hette egentligen Béla Ferenc Dezsõ Blaskó och hans första dokumenterade roll är redan från 1907. Hans filmdebut var 1917.

Lugosi flyttade efter en rad omständigheter till USA där han fick roller i ett antal stumfilmer. 1927 fick han en stor framgång i scenuppsättningen av Dracula som visades på Broadway under ett år, och som ju senare upprepades som succé i filmversionen. Efter det påbörjade han arbetet som monstret i Frankenstein men hoppade sedan av filmen. Enligt honom var det för att det inte fanns någon dialog, men andra källor säger att det var för att producenten Carl Laemmle Jr inte gillade hans provfilmning. Som vi alla vet fick Boris Karloff rollen men det hindrade inte att Lugosi och Karloff medverkade tillsammans i en rad filmer under 30-talet.


Bela som "skurken" Igor i Son of Frankenstein från 1939

Sminkas till Igor

Publiken associerade alltid Lugosi med hans roll som Dracula och på grund av det fick han nästan bara roller som skurk i filmer. Han hade ekonomiska svårigheter och fick ta de roller han erbjöds, dvs nästan bara roller i b-filmer.
En bi-roll fick han dock i en film som Greta Garbo spelade huvudroll i, Ninotchka (1939), som var en komedi. 

Lugosi hamnade i ett tungt drogmissbruk. Det finns bilder på honom under rehab men de är väldigt sorgliga så jag väljer att inte lägga upp några här. Det är inte så vi vill minnas honom.
På 50-talet träffade Lugosi på Ed Wood och fick så medverka i flera av dennes filmer. 

Lugosi ska ha varit en trevlig, älskvärd man som tyckte om att underhålla. Han var alltid artig, hade ett trevligt språk och ville hjälpa de som hade det sämre ställt. Han spelade mycket på Darcula-rollen och brukade ge intervjuer liggandes i en kista (coolt!). Han var gift flera gånger och fick en son, Bela Jr. 


Lugosi gick bort den 16 augusti 1956 i Los Angeles. Han älskade sin Dracula-cape och det sägs att hans önskan var att en dag bli begravd i den och att önskan besannades.

Wednesday, October 19, 2011

Natten till onsdag-funderingar



Jag undrar lite...


Varför är det så i Skövde, och ja, jag menar specifikt i Skövde, att man inte kan gå ut utanför dörren och bara... "vara". Det är så det många gånger känns i alla fall. Vad är det med denna stad? Varför känns den många gånger så förbannat "svensk" och stel? Jag kände mig glad, hyffsat lugn och avslappnad förut idag när jag trampade mig iväg in till stan för att uträtta några ärenden. Nyduschad och med rena kläder. Lite sjuk fortfarande kanske (har haft en ihållande förkylning ett tag nu) men inget som syntes utanpå. Och ändå får jag sådana dryga blickar på mig. Försöker att inte låtsas om dem först men sen kan mitt psyke inte låta bli att bli en aning irriterat (även fast jag snabbt släppte det). Och då är jag inte så dum att jag cyklat iväg i hårt sminkat ansikte och någon zombie-tröja eller så och blir sur och förvånad om folk stirrar för sådant får man ju ta i så fall, och ärligt talat stirrar folk inte så mycket längre nuförtiden då alla mer och mer går i vilken utstyrsel de vill osv. Bla, bla. Åter till ämnet. Jag hade inget smink. Och inga "extrema" kläder idag för jag ville bara göra det jag var tvungen att göra för att sedan cykla hem igen och spela tv-spel i lugn och ro. Var det det som störde folk, tro? Att jag inte var "iordningfixad"? Att håret blev stripigt av regnet som öst ner på mig på vägen in till stan och att jag inte brydde mig om att snabbt rusa in på en satans betal-toa för att snabbt ta fram någon hårspray eller annat och fixa till det? Det var det kanske. Vad vet jag. En sak vet jag i alla fall och det är att min Sara inte skulle ha stirrat konstigt på mig för jag såg precis ut sådan här när hon tidigare idag åkte iväg till Göteborg. Och hon tittade på mig med endast kärlek i blicken. <3


Det blev en skön och lugn kväll sen när jag kommit hem med mycket tv-spel, kattklappande och nagelmålande. Och jag tänker fortfarande klä upp- och icke klä upp-mig samt sminka mig- och inte sminka-mig som jag vill oavsett dumma blickar och miner. För det är ju faktiskt inte mitt problem vad de tycker och tänker om mig. 
    Nu ska jag snart bege mig till sängen för att läsa lite Lehane och invänta att min kära fästmö hör av sig om hur hennes kväll har varit, hon har nämligen sett Blood Ceremony uppträda. :)

Tuesday, October 18, 2011

American Horror Story




En serie jag verkligen vill rekommendera är "American Horror Story". En ny amerikansk skräck-serie som fått över 8.0 på IMDB. Efter 2 avsnitt spontant sett hos en bekant är jag fast, och det är även min Sara.


En amerikansk familj flyttar för att börja om på nytt då pappan varit otrogen med en av sina elever och mamman en tid senare fick missfall. De har även en tonårsdotter som, efter omständigheterna, inte mår bra. En familj i spillror. Ett perfekt offer för det gamla huset de flyttar in i som verkar vilja allt annat än väl. Snyggt filmat, snygga effekter, hittills fängslande story man vill veta mer om. Vad mer kan jag begära?

Friday, October 14, 2011

Sci Fi-mässan i Gbg 2011



Nu äntligen har jag tagit mig tid att ladda upp några bilder här från Sci Fi-mässan i Gbg den 1-2 oktober!
Här är jag och Robert Englund vid fotograferingen. Han var skittrevlig och tyckte om kjolen jag hade på mig den dagen. :) Det här är bara ett fåtal bilder från mässan, blev så sjukt mkt. Och det är lite blandat från båda dagarna. Enjoy!

Sara och Englund!



Vid signeringen. Jag hjälper Sara att hjälpa Christian få signerat. "It's to aör fränd Christian", typ. Med min svengelska!


Carl Weathers signerar Christians predator som Sara var supergullig och fixade. :) Han var också jättetrevlig!


Saralove <3
Saras foto


Käkade sushi båda dagarna. Fotobevis. Eller som Sara säger: "För att dokumentera missbruket." ^^ Vi träffade även en vän på lördagskvällen för lite fika vilket var supermys! Vi bodde på ett mysigt vandrarhem vi besökt innan och där de även har bäst frukost!


Sara var jättegullig och fixade ramar till fotona på oss med Englund! Plus foto till en bild med Gremlins (längst till vänster) plus...


...till en bild på Alice Cooper som fanns på mässan. Den får fick hänga under mig, haha. Tack, Liebling! <3
Signerat! Sara köpte även en liten predator hon fick signerat av Carl Weathers. :) Saras V-box + Christians Nightmare-box.

Thursday, October 13, 2011

Tourist Trap (Dödens Mannekänger)



Sara hittade en underbar film på Sci Fi-mässan, nämligen "Tourist Trap" från 1979. Eller "Dödens Mannekänger" som titelns översattes till på svenska. Olyckligtvis hade vi båda missat denna mysfilm som tydligen beslagtogs av polisrazzior efter en moralpanik i Sverige. "Videovåld!"


Handlingen är enkel:


Fyra ungdomar  mitt i ingenstans drabbas av motorstopp och får hjälp av den mystiske Mr. Slausen (Chuck Connors), som bjuder in dem till sitt gamla museum fullt av vaxfigurer och skyltdockor. Resten får ni se själva. Mycket underhållande, och bra filmmusik.

Tuesday, October 11, 2011

Lackat plus hänt senast

 Lackat. Typ jag klämde mig och det blev blodigt och varigt, hehe. Här nedan kommer lite bilder/hopplock om vad som hänt senaste dagarna. Vet att jag är dålig på att uppdatera.

 Sara kom häromdagen hem med dessa två! <3

 Fick i helgen en underbar orkidé av min kära fästmö. <3 <3 <3

 Singlar 5 kronor styck i superskick fyndades på stans second hand.

 Sara fyndade hon med och jag fick senare denna! :)

...och denna som hon plockade upp ur källaren för en tag sen. Tack, hjärtat, blev så himla glad! <3




Btw kommer inom en snar framtid bilder upp från sci fi-mässan i Gbg!