Tuesday, January 31, 2012

mina Darlings

Min heartling har fått massa ont i knäna. Lider verkligen med henne men detta ska vi råda bot på! Här är en bild på henne från 2008 som jag tog. Man måste ju fånga skönheten på bild någon gång emellanåt - eller ofta! <3

Universeum 2009

Här är ett foto på Zeus och Zelda när de träffades för andra gången. Flera tror att de är syskon eller i alla fall har växt upp ihop eftersom att namnen klingar så fint ihop men så är det icke. De träffades för första gången för cirka 3 år sedan nu. Vår älskade Missan sov uppe i garderoben första gången Zelda tillsammans med mig var på besök men andra gången var hon nere och hälsade och allt gick mycket bättre än väntat - hon var ju ändå en ytterst bestämd sköldpaddskatt. <3


För övrigt mår Zelda bättre och bättre efter ögonoperationen som vart lyckad - minus idag då vi kom på henne med att ha dragit av sig tratten och kliat upp skorporna under ena ögat. Aj, aj och fyy på dig kisse lilla!!! Som tur var hade inga stygn gått upp men eftersom vi blev oroade ringde vi veterinären som verkade lugn så länge inga stygn gått upp och ingen drastisk yttre förändring skett. Phu! Så nu får vi hålla extra koll (som om vi inte redan gjort det) så att stygnen som planerat åker bort nästa vecka. Lilla Zelda börjar börjar bli jävligt trött på att ha tratt. Och det hade man säkerligen själv också varit!

Monday, January 30, 2012

No subject

 Old pic. Bortglömd i en gammal mapp. Jag i mitt gamla kök.

 Evil eye

Me and my Lovely one. <3 Min Sara har haft fruktansvärt ont i ryggen ett bra tag nu så igår tog vi vår Red Dwarf raka vägen till sängbutiken och beställde vår drömsäng. Leverans om 3 veckor - ska bli så sköööönt! Bild på den kommer naturligtvis upp - när den står på plats, nybäddad och redo för ljuv sömn.

Sunday, January 22, 2012

Oldie

Me alienized aug. 2009 på min och Saras års-dag. :) (spana in smycket jag fick!) Jag håller på att spara ut luggen igen och det gjorde jag även här därav den amatörmässiga frillan. ^^ 

Friday, January 20, 2012

The Whisperer in Darkness




När vi var i Götet sist hittade Sara denna filmen: "The Whisperer in Darkness" vilken är baserad på en novell av H P Lovecraft. Jag har av någon okänd anledning inte läst så mycket av honom (än!). Fy på mig. Sara däremot har varit väldigt inne på honom under många år och har denna novell hemma och började läsa den högt för mig men vi kom båda efter ett tag underfund med att det skulle ta ett tag att läsa den och eftersom det var ganska sent på kvällen började vi kika på filmen för vi ville så hemskt gärna se den samma dag. Hon får läsa klart novellen för mig någon annan kväll istället. ;)
Vi blev glatt överraskade av filmen och blev väldigt inne i den. Det kändes jättebra att den var i svart-vitt för då hamnade man lättare i den rätta känslan. Så den rekommenderas absolut att kika på!

Wednesday, January 18, 2012

Zelda darling!

Vår kelgris Zelda har varit sämre till hälsan den senaste tiden och igår var vi hos veterinären som gjorde en noggrann helkroppsundersökning av henne och det kom fram att hon har artros så nu ska vi hjälpa henne med det så vår levnadsglada älskling får det enklare och mindre smärtsamt. Sara har varit väldigt uppmärksam och tänkt att det kunde vara något åt det hållet och hon hade rätt! Zelda har även sedan jag hämtade henne från Törebodas katthem för 6 år sedan haft problem med rinniga ögon, vilket jag trodde berodde på att hon är lite kortnosig. Jag har år efter år på en annan djurklinik fått dem att kika på hennes ögon men ingen där förstod riktigt varför det var som det var och hon fick då ingen hjälp utan bara ögondroppar utskrivna några gånger vilket blev plus minus noll eftersom det inte är där problemet ligger. 
Nu har vi bytt djurklinik och veterinären igår som vi för övrigt är sååå nöjda med såg direkt att problemet med ögonen är att hårstrån växer in mot näthinnan = AJ AJ! Men som tur är går det att operera så vår lilla tös ska få sig en operation för det redan nästa vecka och det känns underbart för vi vill så gärna hjälpa henne! Våra katter betyder allt för oss. <3 Tack alla fina vänner också för ert underbara stöd igår när vi skulle in med henne - det kändes varmt inombords!

Skrotnisse och hans vänner samt Frida Kahlo

Jag, Sara och Siv var i Götebog häromveckan för att spana in Jan Lööfs utställning och det var något man inte ångrade! Jag kollade såklart på Skrotnisse när jag var liten och det var jättehäftigt att se teckningar och modeller från den serien. Jag måste verkligen kolla om på dem snart, mycket snart! Jag blev verkligen imponerad! Det fanns även med teckningar, seriestripar osv från andra grejer han gjort, t. ex Kalle i Rymden.



På övre plan fanns inget mindre än Frida Kahlos målningar! Flera stycken av dem hängde där och dem hade vi väntat länge efter att kolla på och de var helt underbara! Jättestor grej att se dessa i verkligheten tyckte vi alla tre. Lånade dessa två bilder av Sara. :)

Tuesday, January 17, 2012

Konsten att undvika vampyrer

När vi var på loppis senast hittade Sara denna jättemysiga barnbok om vampyrer. :) Jag var tvungen att lägga upp några bilder på den här som jag snott av henne.
Vi var även häromdagen i Göteborg tillsammans med Siv för att spana in Jan Lööfs utställning, samt Frida Kahlos! Men eftersom min dator är segast i världshistorien kommer det inlägget upp inom några dagar istället för nu. 


Wednesday, January 11, 2012

Random Pics

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera den senaste tiden och ber om ursäkt för det till er alla. ^_^ Jag har helt enkelt varit upptagen med annat som att åka/bli åkt med ut i nya bilen (!), umgås med folk, kollat film osv. och när jag väl har fått en lugn stund över hemma har jag valt att spela nya Zelda-spelet till Wii. Så kan det vara. Sedan har jag försökt blogga via mobilen men det ville sig icke. Här kommer iaf lite random bilder från senaste:

 Utflykt på stoooort loppis med min Sara och vår kära Sivan. :)

 Underbara rosor jag fått av Saralove. <3

 Zelda-pelda! <3

 Happy New Year! Firades hemma hos oss. Saralove, jag, och Siv. :)

 Vinterpromenad. Hittade isbitar.

 Den allsmäktige Eken
 Utflykt bland Silverfallen

 Cheese! Saralove, Siv, och Carro vid Silverfallen. :)

Grenar