Monday, February 27, 2012

Sunday, February 26, 2012

Dagens make-up dårå...

...eller i alla fall från i fredags. Inget märkvärdig och ganska simpel. Liknande jag gjort många gånger innan. Suck. Jag måste införskaffa mer smink så jag kan variera mig mer, då blir det roligare bilder också. Snart dags att beställa från elf kanske, det var ett tag sedan.

Jag imorse. En sminkning som tog ganska kort tid att göra då jag mitt i alltihopa kom på att jag inte var på humör för att dona med smink idag. Så jag skyndade mig igenom andra hälften, så att jag snabbare skulle kunna börja spela tv-spel, därav de något klumpiga eyeliner-strecken. ^_^ Jag lägger ändå upp bilderna här, som jag tänkt göra från början, så att allt inte var förgäves. :)


Mavala "Madras". Ett svart/rött (skiftar med en ton av svart i under vissa ljus, dock inte på bilden då solen strålade, hehe) nagellack jag fått av Sara. <3 På bilden precis pålagt därav överflödet runtomkring.

Tuesday, February 21, 2012

Skriv på om Du bryr dig!

PANAMA: Oro för demonstranter från urfolksgrupp efter det att två dödades.
 
Två demonstranter dödades och enligt uppgifter över 40 människor skadades den 5 februari när polis skingrade en demonstration som hölls av en urfolksgrupp

Den 30 januari demonstrerade medlemmar av Ngäbe-Buglé-folket mot en ändring i ett lagförslag som de anser kommer att leda till byggandet av hydroelektriska projekt på gruppens markområden i provinserna Chiriquí, Veraguas och Bocas del Toro i norra Panama. Sedan dess har protesterna växt och delar av den panamerikanska landsvägen har blockerats av tusentals demonstranter.

Den 5 februari sköts Jerónimo Rodríguez Tugri ihjäl i Chiriquíprovinsen och över 40 andra, inklusive poliser, skadades. Den 7 februari kom uppgifter om att Mauricio Méndez, en annan demonstrant, hade dödats - omständigheterna kring hans död är fortfarande oklara.

Det har förekommit uppgifter från människorätts-och miljöaktivister att polisen utövat övervåld för att skingra demonstranterna, inklusive användningen av skjutvapen som ledde till Jerónimo Rodríguez Tugris död.

Det är sannolikt att protesterna kommer att fortsätta och Amnesty fruktar att fler människor kommer att dödas eller skadas om statens säkerhetspolis använder övervåld mot demonstranterna. Därför påminner Amnesty de panamanska myndigheterna om reglerna i FN:s Uppförandekod för tjänstemän inom brottsbekämpande myndigheter. Amnesty vädjar också om oberoende, fullständiga och opartiska utredningar av Jerónimo Rodríguez Tugris och Mauricio Méndez död.


Skriv under här och visa att Du bryr dig!

Friday, February 10, 2012

The RiverSåg häromdagen en liten trailer på tv om en serie vid namn "The River" som skulle börja gå på kanal 5 nästa dag. "Åh, den måste vi kolla in, Älskling!" Så det gjorde vi. Sara somnade efter några minuter och jag satt och dagdrömde - alltså var den inget vidare. Visst, det var första avsnittet som gick men jag fick ändå igen bra känsla av den. 


Ett tv-team med känd, folkkär frontman i spetsen försvinner spårlöst under en av sina populära naturfilmsdokumentär-inspelningar. En tid efter ger sig sonen, mamman och ett nytt tv-team iväg för att ta reda på vad som egentligen hände och om mannen som nu förklarats död fortfarande lever.


Skakiga kameror à la hemfilmat, typ Paranormal Activity. Dåligt skådespeleri. Ingen direkt spänning. Enda gången jag fastnade lite var under några minuter då de skulle bryta sig in i ett s.k "panic room" i faderns båt men sen blev allt bara löjligt igen.


Rätta mig om jag har fel angående den här serien, och anser ni att den blir bättre med tiden (8 episoder) kan jag tänka mig att ge den en liten chans till. Kanske. ^^

Tuesday, February 7, 2012

Paranormal Activity 3Så, nu har vi (jag och Sara) sett tredje och förhoppningsvis sista Paranormal Activity-filmen. Som väntat var den en eftersläntrare av de andra men vi (speciellt jag) ville ändå se den. Vissa scener hajade man till i men annars var den väldigt förutsägbar. En okej film att glutta på någon kväll när man är lite halvtrött och kanske sitter och målar naglarna till samtidigt men ingen jag kommer satsa på att införskaffa.

Sunday, February 5, 2012

Uppdateringar

Korta uppdateringar:

- Jag längtar till våren. Zeus har redan börjat spana på fåglar som tidigt börjat bygga sina bon under hustaket vid fönstrena.

- Zeldas ögon läker fint. På något mystiskt sätt har stygnen från ena ögat (inte där hon kom åt att tvätta) försvunnit, men det ser fint ut under så vi håller oss lugna och hoppas på att hon blir av med tratt och kvarstående stygn imorgon hos veterinären.

- Sara har hjälpt mig att städa upp i min garderob som såg ut som f*n. Nu är det så fint där att jag aldrig kommer röra till det där igen. :) Tack, Älskling! <3

- Helgen har varit lugn och behaglig. <3

- Vi väntar med spänning på nya sängen. Beräknad kvarstående tid: 2 veckor. Sedan kan vi sova där alla 4. ;D


- Hyllad varde nyttig mat såsom sallader, rotfrukter och annat grönt! För att inte tala om det pågående missbrukat utav makrill i tomatsås.