Monday, February 28, 2011

Vi gillar "Little shop of Horrors"

Hittade några gamla bilder på mig och Sara från innan vi skulle på musikalen "Little Shop of Horrors" som gick här i Skövde för ca 2 år sedan. :) Den var riktigt skoj! Ni borde se filmen också, med Jack Nicholson. (<--- stavning??)


"Little Shop of Horrors är en musikal baserad på filmen med samma namn.
Handlar om den unge floristen Seymour som får tag i en märklig planta, som egentligen är en utomjording. Han döper den till Audrey II, efter sin hemliga kärlek Audrey. Plantan lockar många besökare till hans butik, men den har en mörk sida, den lever på människoblod, vilket leder till att Seymour, för att upprätthålla butikens popularitet, börjar döda människor för att föda Audrey II."
 Jag
 Min Sara


<3

Friday, February 25, 2011

Gore-bok för barn?

Jag fick för ett tag sen syn på en bok som heter "Vem blöder?" som jag tyckte var ganska brutal för att vara från 0-3 år, men tydligen ändå väldigt uppskattad av vuxna som barn.

""Vem blöder?" är en liten bok om stora känslor. På ett mästerligt sätt fångar Stina Wirsén i text och bild både det svåra och komiska i situationen. Boken vänder sig till de minsta barnen - den är enkel i sitt upplägg, men med stor finess och träffsäkerhet finner Stina Wirsén de små nyanserna som gör boken till ett mäktigt äventyr!

Här får vi möta figurerna från Stina Wirséns böcker "Vem är arg?" och "Vems byxor?". Alla ska leka tillsammans och bygga ihop. Det hamras och målas med fart och fläng. Mej oj, någon slår sig med hammaren, och en annan får en planka på näsan och börjar blöda näsblod, och hur gick det med foten som kom i kläm? Alla måste tröstas och plåstras om. Både de som gjort sig illa och de som gjort någon annan illa. Det kan vara precis lika jobbigt."
Jag hade nog själv blivit lite rädd för denna bok (finns fler böcker) om jag hade läst/tittat i den när jag var liten för det kommer ju ganska mycket blod och sen är det ju brutalt att verkligen såga sig i benet. Men den är ändå söt! Även fast djuren ser lite förvrängda och skumma ut.. ^^

Tuesday, February 22, 2011

Bättre sent än aldrig!

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera. Anledningar: vardagssysslor som tar tid, umgås med familjemedlemmar <3, kolla massa serier/film osv. Bilden ovan är för övrigt jag innan tv-spelkonventet i Skövde ägde rum i helgen. Jag och Sara var där i lördags och där träffade vi även på Carro och Siv. :) Det var trevligt och blev mycket spelande! Jag kom dock ej med i Mariokart-turneringen för efter över ett års paus från det (lånade av brorsan) så sög jag rejält vid uttagningen, haha. :D


Hittade en gammal bild (ovan) från när en av mina bästa vänners syster ville fota mig inför ett skolprojekt för ca 5-6 år sen skulle jag tro att det var. Det är hemskt hur fort tiden går egentligen!


Med "rätt" ljussättning får man en härligt zombie-grön nyans i huden. ^__^ Jag som ville inviga min nya fina kamera (med lite ego-bilder) jag fick av Sara julen 2008. :)

Sunday, February 13, 2011

"Psychoville" teaser

The Troll Hunter - Official Trailer

Trolljegeren och Psychoville

Blev för en tid sen tipsad av http://missanthropia.blogg.se/ om filmen Trolljegeren. Och nu har jag och Sara kikat på den och vi blev positivt överraskade av denna norska skogs-skräckis med "onda" troll som tema. Den kändes faktiskt ganska realistisk och ibland förstod vi inte hur skådisarna kunde hålla sig seriösa när de så sakligt diskuterade trollens olikheter, revir och beteenden precis som man diskuterar vilket djur som helst. Så tack för tipset!

En serie jag och Sara följt nu i några veckor sen avsnitt ett, och som jag ändå glömt nämna här, är Psychoville. En engelsk komedi-skräckserie, rikligt med svart humor! Går på SVT1 varje fredagskväll runt 23-tiden. För alla er där ute som är fascinerade utav fult sminkade clowner, dvärgar och dockbebisar!

Det körde ihop sig när jag skulle lägga till traliers för båda, så de kommer i nästa inlägg istället, enjoy!

The Troll Hunter - Official Trailer

Alla Hjärtans Dag - i förskott

Jag har fått blommor av Sara som en tidig Alla Hjärtans Dag-present. Blev jätteglad! En röd miniros och en brudorkidé till vårt hem som jag lovat att sköta om. <3 Jag har tidigare aldrig ägt en orkidé så ska bli jättekul att ta hand om den. Idag fick den gödning för första gången, min lilla sötblomma!
Sen lagade hon fiskgryta till oss och jag åt så magen sprack, typ.. ^^ Mums!!!

Tuesday, February 8, 2011

Stargazer ftw!

 Jag skrev ju häromveckan att jag fått en så fin ögonskugga av Sara<3 och här kommer lite smink med den med i bilden, om man säger så. :) Hade på den häromdagen på min praktikplats och blev genast kallad "påskkärring", hehe. Tycker fortfarande jättemycket om mina nya bindis som kommer räcka livet ut! :) Så måste man ju matcha ögonbrynen med färgerna på dem, såklart. ^^


Jag gillar olika

Sunday, February 6, 2011

Nej, jag har inte bloggtorka...

...jag har bara haft annat för mig, helt enkelt. Här har ni ett par bilder på sminkningar jag hittade och tyckte var fina!

Eller hur? Jag återkommer i veckan. ^^