Wednesday, January 18, 2012

Zelda darling!

Vår kelgris Zelda har varit sämre till hälsan den senaste tiden och igår var vi hos veterinären som gjorde en noggrann helkroppsundersökning av henne och det kom fram att hon har artros så nu ska vi hjälpa henne med det så vår levnadsglada älskling får det enklare och mindre smärtsamt. Sara har varit väldigt uppmärksam och tänkt att det kunde vara något åt det hållet och hon hade rätt! Zelda har även sedan jag hämtade henne från Törebodas katthem för 6 år sedan haft problem med rinniga ögon, vilket jag trodde berodde på att hon är lite kortnosig. Jag har år efter år på en annan djurklinik fått dem att kika på hennes ögon men ingen där förstod riktigt varför det var som det var och hon fick då ingen hjälp utan bara ögondroppar utskrivna några gånger vilket blev plus minus noll eftersom det inte är där problemet ligger. 
Nu har vi bytt djurklinik och veterinären igår som vi för övrigt är sååå nöjda med såg direkt att problemet med ögonen är att hårstrån växer in mot näthinnan = AJ AJ! Men som tur är går det att operera så vår lilla tös ska få sig en operation för det redan nästa vecka och det känns underbart för vi vill så gärna hjälpa henne! Våra katter betyder allt för oss. <3 Tack alla fina vänner också för ert underbara stöd igår när vi skulle in med henne - det kändes varmt inombords!

3 comments:

  1. Vår lilla sötgris kommer nog snart må bättre! <3

    ReplyDelete
  2. Stackars fina fina Zelda. Kryssar fingrar för att allt går bra och att hon piggnar till snabbt. Katter är överlevare!Kram

    ReplyDelete
  3. Saralove: Ja det tror jag absolut! Vi hjälper henne ta sig igenom detta! <3

    Sivan: ja katter är verkligen överlevare! Ska ge henne en puss från moster Siv! :)

    ReplyDelete