Thursday, December 30, 2010

Goth nytt År!

Imorgon är det nytt år och jag ser jättemycket fram emot att fira här hemma med fästmö och katter. Vi var egentligen bjudna på fest men så tänkte vi att i och med att vi var borta väldigt mycket under julhelgen så vore det skönt att fira lite här hemma med katterna så de också får ta del av firandet.

Detta nyår blir det... Space-tema! ^^ Sara har köpt soundtracket till filmen "TRON Legacy" som är vår favoritfilm just nu så det kommer vi lyssna massa på och även kolla sci-fi-film!



Det blir nog en del spelande också av nya spelet "Donkey Kong Country Returns" som jag fick av Mamma och Pappa i julklapp. Fick som vanligt mycket fler klappar av Sara <3 och familj än än jag förtjänat!


Jag vet att jag är dålig på att skriva här inne och först tänkte jag skylla på tidsbrist, men det stämmer ju inte alls egentligen då jag ju gett tid åt annat istället, t. ex träffat bästa vännerna (flytta tillbaka hit, snälla så vi kan ses oftare!), umgåtts med familj, kört bil, gått på bio osv. Det är kul att vara inne i cybervärlden men jag känner ofta att jag försummar tid åt böcker, måla och annat icke-datoriserat. Det är svårt att få tid åt allt! Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar men nu läste jag precis att ett dygn på Jupiter bara är 10 timmar så ska väl inte klaga alltför mycket. :)


Goth nytt år på er! Och drick inte alltför mycket nu för då kan man må lika illa som en zombie-ballerina som snurrat för mycket.

Thursday, December 23, 2010

GOD JUL!



God jul på er alla zombieätare!

...och glöm nu inte att låta klapparna vara tills det är dags. Inte klämma, för då kanske tomten "goes maaad"! ^___^ -hihi-

Saturday, December 18, 2010

Twiggy använde eyeliner, so can you!

När jag var liten/yngre undrade jag ibland hur fan Twiggy fick till sina ögonfransar och en dag tog jag reda på det: med eyeliner, såklart!

Jag hade som vanligt stigit upp 07.30 på morgonen och inte orkat ägna morgonen åt att sminka mig jättemycket (för satan så morgontrött jag är!), så fick ett infall att dona med lite smink innan jag på eftermiddagen hoppade in i duschen (sen att jag i duschen kom underfund med att all min sminkborttagning var slut var ju mindre kul, hehe). =^_^=

 Före-bild. Nu ska vi dona!


 Började med att ta bort färgen från kajalpennan (ja, jag är för snål för att köpa en ögonbrynspenna när kajalen funkar lika bra...the same shit, olika namn, typ..) från yttersidan av ögonbrynet.


 Sen fyllde jag i ögonbrynen med svart eyeliner från IsaDora men ändrade formen på dem i ytterkanten (se nästa bild).


 Brün ^^


 Ögonskuggan från morgonen fick sitta kvar men duttade även dit lite highlighter i inre ögonvrån + under brünen.


Svart eyeliner från Isadora runt hela ögat och sen som målade fransar under ögonen. Svart kajal på insidan närmast undre fransraden och yttre ögonfrån + lite extra mascara på övre fransarna.


 Röda läppar! Jag hittade inte mitt röda läppstift så tog ett överblivet rött läppglans istället. :)


 Eyeliner-hjärta, rouge + highlighter på kindbenen.


 Dracula-hårfäste med svart kajal.


 Klart! :)

Skräckskådisar - gamla som unga som odöda

"I don't drink... wine."

 Det är underbart med skräckfilm, tycker jag. Jag såg Braindead och Evil Dead när jag var i 7-årsåldern och blev jättefascinerad och ville se dem gång på gång olovandes hos en killkompis för mina föräldrar tyckte inte sånt var för barn. :) Och det hade de, i alla fall när det gällde mig, rätt i för i och med att jag kikade på de här filmerna ledde de också till att jag fick sömnproblem och till sist blev det så jobbigt för mig att jag under flera år efter det bojkottade splatter/gore/monster-filmer och höll mig mest till mysiga rysare och thrillers fram tills att jag var i 12-årsåldern då min bästa vän tyckte att "vafan nu får du sluta, nu kollar du med mig!" och det gjorde jag och det är inget jag ångrar! Jag snöade för ett bra tag in på gamla klassiker så slänger upp lite bilder här på skådisar från förr vars talanger jag beundrar starkt. Här ovan och under: Bela Lugosi, såklart! Supergrym som Dracula, klockrent med hans accent. Han är även suverän i filmen White Zombie. Han fick "tyvärr" bara roller som elakingar efter succén (både på scenen och vita duken) med Dracula, som ju de flesta (även jag) förknippar honom med. Det är inte för inte jag har hans Dracula-karaktär tatuerad på armen! :)



Boris Karloff äger som Frankensteins monster! Det är ju egentligen en väldigt tragisk film/bok (<--som jag ju tyvärr ej läst, än!) men det är ofta folk verkar glömma det. Mycket bra är den i mitt tycke. Efterföljarna borde de som ej sett dem se med, särskilt Bride of Frankenstein.

 Han är även grym i Mumien.


Max Schreck... i Nosferatu! Det "charmiga" med honom är ju, tycker jag, att han ju var väldigt lik sin karaktär till utseendet i vanliga fall... Stumfilmer är grymt underskattade! Tänk hur de fick jobba med mimiken och scenspråk förr för att få ihop det till en bra film!

Hett filmtips: The call of Cthulu från 2009 men gjord på "gammalt vis" och som stumfilm - riktigt häftigt!


Kyra Schon är och förblir bästa zombie-ungen i Romero's superrulle Night of the Living Dead (<--gissa var jag snott mitt bloggnamn ifrån? he...he...he)

 Braaaaiiiiiins!
 
Bubblare: Linda Blair! Lite för "nutid" i det här inlägget men hon får komma med i alla fall för hon är ju gryyym i Exorcisten! (och den är ju i och för sig inte många år yngre än Night of the Living Dead")

Sunday, December 12, 2010

Gamla schmink-bilder

Här kommer lite gamla smink-bilder jag grävt fram. :)







Julstämning

Häromdagen åkte vi och hälsade på Saras tant Thora och det var jättetrevligt och mysigt och -framför allt- GOTT! Hon lagar alltid myyycket mat och mer än endast 7 sorters kakor + tårta, godis och allt möjligt så jag var säkert dubbelt så stor som på bilden när vi drog oss hemåt sen på kvällen, hehe.

Idag klädde vi vår fina gran som vi införskaffade igår! Kolla in den grå, lurviga julklappen längst ner till höger. <3 Granen står placerad på balkongen, som vanligt. :)


Jag framför granen, nöjd och glad även fast jag ser dryg ut! ;) Men det gör jag nästan alltid på kort, så ni får ursäkta. =^_^=

Sen senare idag ska vi baka pepparkaksdeg! Vi hade tänkte baka redan idag men så kom vi på att degen ju ska stå i kylen under natten...

Filmkväll med Critters!

Vi hade film- och spelkväll igår, jag och Sara, och hade bjudit in några trevliga människor! Det var supermysigt tyckte vi och filmen som det tittades på var "Critters" som jag ju inte sett än! (sjukt mycket man missar!)

Den var i alla fall hur söt som helst! "FUCK!" <-- hahaha :D

Wednesday, December 8, 2010

HELLFEST!!! och gamla mysbilder

Min Darling bjuder med mig till Hellfest i sommar och jag är sååå glad för det kommer bli GRYMT!!! Tack, Älskling! <3


Här kommer lite gamla bilder jag hittade på oss från olika tillfällen genom åren:

 Beauty and the Beast (<-- that's me, he he he)


 På väg till stan, tror jag. :) (ser dryga ut som få)


 Meldeltidsmarknad i Skövde aug 2008


 På väg till Gbg <3


Ja, det är fastnad hårfärg jag har i skallen! ;) Tror vi är på väg till Carro nu i somras.



*L'amour*

Monday, December 6, 2010

Mes chéries

Här kommer lite bilder på våra darlings!

 Vi börjar med stora pojken Zeus. :)

Zeus älskar att promenera, men aldrig själv. Det är Sara som lärt honom gå i koppel, vilket han starkt föredrar framför sele. Denna bilden är från i somras när han var ute med mig och Sara. Han kan vara ute hur länge som helst om somrarna, men nu på vintern nöjer han sig med en kort promenad - kallt om tassarna!

 Zelda-pelda!

Jag och Zelda gosar i soffan. Nästan alltid på hennes villkor ska det vara, särskilt på kvällen innan läggdags när man ligger och läser bok, då kommer hon smygande upp i sängen och stångar undan boken: "Here I am!!!" <3

Missan! <3 Världens finaste sköldpaddsfärgade kisse som blev hela 17 år gammal. En mycket bestämd och samtidigt otroligt kelsjuk och tillgiven lady. Du finns för alltid med oss! <3<3<3

Sunday, December 5, 2010

Smink - matcha vs omatcha

Här kommer diverse sminkbilder igen. Orkar inte lägga upp 100 000 olika bilder, det är därför jag ofta klipper ihop några istället, hehe. Det är kul med variation och olika färger - ögonbryn vs inga ögonbryn osv. ^^ Alla sminkningar kanske inte är världens snyggaste, och det är jag medveten om, men allt behöver inte alltid vara "perfekt" matchat, är min åsikt. :)

Jag julen 2008, tror jag det var. Orange är det nya svarta. =^_^=

Exorcisten

Linda Blair rulez! Jag och Sara kikade igår på Exorcisten, extended version, och den har inte jag sett sen den gick på bio runt 2003. Och det var nog lite annorlunda mot 1973, då folk fick rusa ut ur biosalongerna för att de började må dåligt, för då jag och mina kompisar gick satt de flesta bara och garvade. Det är ju en hel del morbida scener men man är ju så avtrubbad nuförtiden. Det var mycket trevligt! Jag minns när jag såg den för första gången. Minns inte exakt hur gammal jag var men kanske runt 13-14. Den skulle gå på tv på kvällen och Mamma och Pappa var på om att jag och min lillebror skulle kolla på den. Som Pappa sa "Här har ni en bra, gammal skräckfilm med klass på till skillnad från skiten ni annars envisas med att titta på" och det hade han nog rätt i. ^^ Inte för att vi tittade på massa "skit" annars, eller jo.. kanske en del. Det blev en hel del b-skräckisar från diverse hyrställen men sånt är ju inte helt fel det heller! :)

Friday, December 3, 2010

Candy Candy på VHS

Vill meddela att jag lagt ut samtliga VHS till den underbara serien Candy Candy som släpptes i Sverige på Tradera:


Passa på! :D

Vintersmink på mitt vis

*Atschooo!!!* Är förkyld, eller rättare sagt på bättringsvägen från en förkylning (lite positiv ska man ju emellanåt vara, hehe). Satan så kallt det är ute, men samtidigt väldigt friskt och frostigt så jag trivs ändå. =^_^= Blev inspirerad av MissAnthropias fina bilder till att gå ut och fota nån dag och kanske dra med mig SaraLove för hon är jätteduktig på sånt, tycker jag! :)

Över till lite ytligt krafs: hittade denna bilden när jag rensade lite i min dator, och den passar ju in bra eftersom den är tagen vintern 2008. ^^ (snowflaaakes!)
 

Grund: H&M:s foundation (rekommenderas dock inte förutom om du har väldigt dåligt med pengar), IsaDoras puder "Sheer Transparent" (rekommenderas dock starkt!)

Ögon: Svart ögonskugga från Jane Hellen, blöt och måla på som vanligt med aplikatorn och i kanterna med t. ex en gammal pensel från någon eyeliner. Röd ögonskugga från Viva la Diva, svart mascara från H&M

Ögonbryn: Röd läppenna från H&M

Läppar: Foundation + puder och röd ögonskugga

KLART! :)
         


Här lägger jag in en bild på min Sara för hon är så vacker!