Tuesday, April 26, 2011

Last house on the left (spoiler!)


Jag och kvinnan kollade på klassikern "Last house on the left" igår kväll och den var ju.... inget bra? En Wes Craven film som sög, fast i och för sig är ju inte alla hans filmer lysande. Men jag hade faktiskt lite högre förväntningar på denna! Jag är ganska säker på att jag inte sett den innan, det har ju kommit så många liknande filmer genom åren och speciellt då på 70-talet.


"Mari, en helt vanlig tjej, fyller 17 år och ska fira sin födelsedag genom att gå på konsert med sin vän Phyllis. På vägen dit kidnappas tjejerna av ett gäng kriminella fängelserymlingar bestående av tre perversa killar och en tjej. De tar de två tjejerna in i en skog, nära huset där Mari bor, och torterar, våldtar och mördar dom rått. När de fyra gärningsmännen letar efter ett ställe att sova i hamnar de hos Maris hus där hennes föräldrar bor. Efter ett tag får föräldrarna till den mördade dottern reda på vad gästerna har gjort och tar lagen i egna händer. "


Det som var mest dåligt med filmen var nog de kassa skådespelarna, verkligen noll känsla. Och visst fanns det med hemska våldtäktsscener och sådant är ju aldrig oberörbart och icke-jobbigt att se. 


Det enda som var någorlunda bra var föräldrarnas hämnd, särskilt mammans.

4 comments:

  1. Typiskt 70-tal, lite charmigt på något sätt men det finns så mycket andra filmer som är bättre från den tiden...!

    ReplyDelete
  2. jag håller med och tycker denna film var väldigt överskattad! kanske remaken är bättre? :)

    ReplyDelete
  3. Man blir ändå lite sugen på att se den :D

    ReplyDelete
  4. Morwen: remaken har får mkt bättre betyg på imdb, så du vet! ;)

    ReplyDelete