Monday, May 30, 2011

Skräck-belysning




Sara har fixat belysning till sina skivhyllor och fixade även till vår skräckfilms-hylla. Snyggt, va? Yesh!

Sunday, May 29, 2011

Dean Koontz - Maken



"Hur långt skulle du gå för kärleken?
Skulle du dö för den?
Skulle du döda för den?

”Vi har din fru. Du kan få henne tillbaka för två miljoner kontant.”

Trädgårdsmästaren Mitchell Rafferty tror först att det är ett skämt. Han planterar blommor i en kunds trädgård när hans mobil ringer, och nu står han i en vanlig förort en solig sommardag, och har det värsta samtalet i sitt liv.

Vem det än är på andra sidan luren så talar han sanning. Han har Mitchs fru och han har sagt sitt pris. Han bryr sig inte om att Mitch driver en liten trädgårdsfirma och inte har någon möjlighet att samla ihop en sådan svindlande summa. Han är säker på att Mitch kommer att lösa det på något sätt. Bara han älskar sin fru tillräckligt…

Och Mitch älskar henne tillräckligt. Han älskar henne mer än själva livet. Och han har sextio timmar på sig att bevisa det. Han måste hitta de två miljonerna dollar tills dess. Men han kommer att betala så mycket mer. Han skulle betala vad som helst."





Jag har precis läst denna bok av Dean Koontz som är från 2007 (om jag inte minns fel). Som helhet tyckte jag att det var en bra bok. Första hälften var riktigt spännande men tyvärr som vanligt när det (enligt mig) gäller Koontz så flippar det antingen ur eller plattas till efter halva boken och det har gjort att jag när jag läst i flera av hans böcker och är inne i andra hälften tröttnar eller blir irriterad och skippar resten, men så hemskt var det som tur var inte här! Hela boken var lite förutsägbar men i början var det ändå en del twister som höll igång stämningen. Fram emot mitten tycker jag saker och ting var lite för detaljerade och saker som knappt hade med handlingen att göra stod beskrivet in i minsta detalj, som det ibland även enligt mig kan göras i King's böcker. Slutet kom väldigt plötsligt och allt löste sig på typ.. 2-3 sidor? Jag hade väntat mig någon ny twist man inte var beredd på. Nu när jag läser igenom vad jag skrivit verkar det som att jag inte alls gillade boken, och det är inte sant! För jag skulle rekommendera den, absolut. 


En stark 3/5 får den av mig.


Ingen direkt typisk "skräck-bok" men jag tar med den här i bloggen ändå. :)

Monday, May 23, 2011

Jimi och Mandarinfisk

 Jag har målat lite akryl på senaste tiden, till Sara. Här försökte jag mig på Jimi Hendrix...
Inga av dessa bilder nedan jag målade av utan tog inspiration från lite av varje.






Flum! Med bland andra herr Mandarinfisk som ju finns på riktigt i havet. De andra växterna/arterna hade jag i huvudet men det finns med all säkerhet liknande grejer i havet som är ännu flummigare, såklart. ^^





2 års förlovning


I lördags hade vi varit förlovade i 2 år, och det ville vi fira för oss själva (med katter, såklart!) med god grillad mat, vin och efterrätt. Sen hade vi lite presenter till varandra också. ;)





Jag fick detta helt underbara smycke av Sara. <3<3<3

...och även detta superfina skrin att ha mina smycken jag fått av henne i 

Sara fick tavlor av mig

 Vi (mest Sara) gjorde typ världens godaste kombination utav grill-mat. Sjukt gott, speciellt med Motörhead-vin som Sara bjöd på till!



Underbar dag med mys, übergod mat, tv-spel och promenad med ena kissen Zeus avslutades med grillad annanas, kokos-honung och vaniljglass med Black Tower till, också det sjuuukt gott!


Nu glömde jag nästan - innan läggdags kikade vi på Critters 3 med bland andra Leonardo Dicaprio, hehehehehe. Den var skoj!

Lilla grisen






City Gross nya reklam, som uppenbarligen alla gillar, med den gulliga lilla grisen som rymmer från det hemska landet till ljuva Sverige - Ja kom, lilla grisen till fina Sverige där du kommer bli behandlad så satans bra. FÖRRA JULEN GICK DEBATT EFTER DEBATT + NYHETSINSLAG PÅ TV OM HUR JÄVLA DÅLIGT GRISARNA I SVERIGE HAR DET, HAR FOLK REDAN GLÖMT DET??? Tydligen...

Thursday, May 19, 2011

"Är du en kille?"



Tre stycken 4-åringar på dagiset jag praktiserar/vikarierar på:


Barnen: "Är du kille eller tjej?"
Jag: "Haha, gissa!"
Barnen: "Hmm.... Är du tjej, kanske? Vi trodde du var kille!"


Inget drygt eller elakt utan bara helt barn-ärligt och nyfiket, och det är inte första gången barn frågar mig om det för det har hänt ganska många gånger nu och det sårar mig aldrig utan tvärtom tycker jag det är underhållande. :D Jag kanske ser androgyn ut? Har aldrig riktigt tänkt på det. De kanske tror jag är transvestit? ^^ Fast jag brukar inte alls ha lika mycket smink på mig där (orka tidigt på morgonen...) som på helger då jag ska ut eller så. I vilket fall är det intressant! :)

Saturday, May 14, 2011

The Human Centipede (spoiler-varning)


Så har jag ikväll kollat på "den ökända filmen om den mänskliga tusenfotingen" och den var mildare än vad jag trodde den skulle vara. Och nu menar jag inte att den inte var sjuk för det är ju klart den var det (själva idén, liksom!) men den har ju helt klart blivit uppförstorad i media där det står bland annat att man varnar för att äta innan filmen (själv blir jag alltid mycket mer illamående om jag inte äter innan jag förväntas må illa, t. ex innan bilåkning... bla, bla åter till ämnet) och påstår att folk spytt under biovisningar och det tror jag är ganska överdrivet... Jag tror det är själva idén om en mänsklig tusenfoting som sitter ihop och alla äckelheter det medför som skrämmer/äcklar publiken mer än själva filmen. Visst, den var spännande ibland (och vissa scener var lite "creepy") men inte spännande att jag hindrades från att måla naglarna till den. Ett plus för den tyske kirurgen. Tysk brytning är alltid brutalt, särskilt på ett psycho i en skräckfilm!


Kanske var jag "för härdad" för denna film och hade för mycket distans? Det finns i alla fall fler filmer som har påverkat mig mer, t. ex Salo (antagligen för att den är mer "realistisk" och man börjar tänka mer och längre när man ser den).

Friday The 13th (2009)



Så, nu har man äntligen kikat på nya Fredagen den 13:e (det var på tiden för har läst rykten på nätet att det kommer ännu en ny inom en snar framtid, hoppas det stämmer!) och jag måste säga att jag blev positivt överraskad och detsamma blev Sara. Som vanligt i denna typ av film är det ett gäng karaktärer man stör sig på (förutom någon enstaka) och det hör ju till, för det får ju inte bli snyfthistora av alltsammans. Kul slakt-scener, även fast filmen inte var särskilt humoristisk om man jämför med t. ex Scream. Eller rättare sagt: meningen var väl att den inte skulle vara så humoristisk men klart folk garvar ändå! De mest skrämmande scenerna var nog dock ändå scener med läskiga proppfulla siliconbröst i. Skådespelarna var väl inte jättehöjdare heller (scream-queens som aldrig håller käften, macho-killar osv) men det tycker jag inte gör så mycket i denna typen av film. Kul att ha sett den, Jason ftw!





Monday, May 9, 2011

Insidious (spoiler-varning)




Vi kollade på en film igår - Insidious. Skaparna av Saw och Paranormal Activity har lyckats göra en film som både jag och Sara fasktiskt hoppade till av flera gånger, vilket händer typ.. aldrig.

Lycklig trebarns-familj nyss inflyttade i ett stort hus. Pappan jobbar som lärare och mamman är hemmafru/pianist. Redan efter några få minuter börjar skrämselscenerna komma krypande i form utav konstiga ljud, syner, och annat som visar att allt inte står rätt till i huset. Äldsta pojken hamnar i någon sorts konstig koma läkarna inte kan förklara och får hemmavård, och allt eftersom månaderna går blir familjen, särskilt mamman, mer och mer otrygg och skräckslagen av allt oförklarigt hon ser och hör hända, t. ex när lillebrorsan påstår sig se storebrodern gå runt i huset om nätterna.

En bra skräckis! Vissa riktigt snygga scener och effekter, tyckte jag. Filmen spårar dock ut lite mot mitten och blir lite väl dramatisk och när en demon som mest liknar röd- och svartsminkade snubben i Star Wars (vad han nu heter) dyker upp är det ganska svårt att bli rädd... Men som helhet rekommenderar jag den, absolut!



(Btw kan jag av någon anledning just nu inte ändra typsnittet på texten, därför det ser lite konstigt ut.)

Sunday, May 8, 2011

En trävlig hälg!

Försommarvärme är underbart och stämningen blir alltid komplett när man delar den med sin käresta, och denna helgen har varit full av trevligheter med min kära Sara plus trevligt folk att umgås med!

I fredags tog vi det till en början lugnt, jag hade lite ärenden i stan och Sara pysslade hemma med sitt. Vi träffades hemma och åt middag innan vi drog in till stan för att fika med tjejerna och det var supermysigt! 

SaraLove, Siv, Carro, Ninni

Efter fikat drog vi oss vidare till puben (men inte Carro för hon skulle på kinky-afton, hehe). Och där dracks det öl, fast jag dricker ju inte öl så det blev päroncider för min del som Sara bjöd på (tack!!) och den var riktigt sval och god... :) Efter ett tag skulle Ninni dra sig hemåt men vi tre som var kvar kände för att stanna lite till så då blev det så! Framåt kvällen kom Sivs Christian och joinade oss och då blev det en väldans massa skiv- och musikprat mellan honom och Sara och det vart väldigt trevligt. :D Vi bestämde för att ses alla fyra hemma hos dem nästa kväll för en vinyl-kväll blandat med spelande av Neo-Geo (om jag stavat det rätt nu?) vilket vi aldrig testat förut! Plötsligt runt 22-23-snåret börjades det spela massa dunka-dunka-musik på puben vi var på så medans alla partysugna disco-människor började strömma in strömmade vi ut och skildes åt för kvällen.


 Siv och jag. Saras foto

Not mine. ^^ Saras foto

Dagen efter var det Zelda-dag på ett ställe i stan i Skövde och det var jag pepp på så vi drog dit en stund och spelade lite Majora's Mask men det var så mörkt därinne så jag blev slö och darlingen min var lite bakfull efter gårdagens ölintag, så vi drog hem ganska snabbt ändå för att umgås med katter och få med lite vin och öl till vinyl-kvällen samt en trave skivor Sara ville ha med. :) 


Jag innan Zelda-spelandet och jag var mycket gladare än jag ser ut att vara på bilden - spana in mina fina Zelda-pins som Sara vann hem till mig på auktionen på tv-spelsdagen i vintras! :D Fick byta tröja sen innan vi drog till Siv och Christian för den var alldeles katthårig..!

Så vart vi på väg, och lyxigt nog bor de så nära oss så blev lätt gångavstånd plus att Sara kunde hämta ut sin Pyramido-skiva på vägen dit. Det blev en superschysst kväll med massa bra musik, grymt tv-spel, god dricka och framför allt så trevligt sällskap! Så det är vi båda beredda att göra om! ^__^ Tyvärr var jag väldigt dålig på att ta kort men så blir det ibland, inget att deppa för.

Idag är det ta-det-lugnt-dag med massa bra musik Sara fick i present av Christian! Professor Balthazar ska vi kolla på senare och även någon skräckis - det får man ju aldrig glömma!

Friday, May 6, 2011

Dop-present?

Zombie-Jesus

Smink-lista - here we go!


Jag hittade en lista som far runt här i cyber-rymden som jag tänkte jag skulle fylla i. Jag orkar inte namnge exakt vad produktnamnet heter om jag inte minns det i huvudet, ursäkta latheten. :)



1. Vilken foundation använder du?
Just nu en mouses-foundation från Nivea som jag tycker funkar väldigt bra.

2. Favoritconcealer?
Tre-färgsconcealer från Lumene men kör just nu budgetvarienten från Viva la Diva som funkar helt ok.

3. Vad har din hudton för undertoner?
Kallare färger, anser jag.

4. Din åsikt om lösögonfransar?
Det kan vara sjukt snyggt men är något jag endast använt mig av ett fåtal gånger, tycker det känns lite obekvämt..

5. Slänger du din mascara  efter tre månader?
Nej.. Försöker använda den till sista droppen och köper jag mot all förmodan en ny efter 3 månader använder jag den gamla att kladda i utväxten när jag har håret färgat svart.

6. Vilken är din favoritmascara?
Just nu en volymmascara från IsaDora ( svart burk, rött lock)

7. Favoritapplikatorer?
Jag har testat olika "lyxpenslar" endast med ponny-hår, (aldrig mink osv för helvete!) men har inte sett nån skillnad mot när jag använder billibt syntet eller fingrarna. 

8. Använder du någon primer?
Inte nu längre.

9. Favvoögonskugga?
Gillar skuggorna från H&M och Stargazer

10. Favvoläppstift?
Mitt neon-orangea från Stargazer eller mitt knallröda från MAC.

11. Favvoläppglans?
Gillar inte läppglans

12. Favvoblush?
Rouge, heter det och jag använder Lumenes (minns ej vilken nyans men ganska ljus)

13. Vad tycker du om billigare "drugstore"make up?
Jag vill/har inte råd att lägga ut 100-tals kronor på smink varje månad så blir mest eller bara budget för min del men jag är nöjd! Bara man sätter dit det ordentligt brukar det funka.

14. Har du nånsin funderat på att ta en/gå en sminkkurs?
Nej, jag sminkar mig själv som jag vill ha det och som jag tycker ser rätt ut, men visst skulle det vara kul att gå en får skojs (och utbildnings) skull någon gång, kanske.

15. Vilket är det värsta sminkmisstaget tycker du?
Orange brun- utan sol. Linda Rosing-smink, typ.. Uuääh! Men men folk får väl sminka sig som de vill...

16. Föredrar du neutrala färger eller färgstarka nyanser?
Både- och! Jag gillar att variera mig. Men oftast blir det iaf starkt på läpparna.

17. Nämn ett av dina favoritmärken när det gäller smink.
MAC, Stargazer, Isadora, Nivea... sen finns det väl några till jag inte kommer på på rak arm nu. ^^ Icke-djurtestat ska det iaf vara!!!