Sunday, October 31, 2010

Saw 3D och Halloween

Så var det äntligen dags för Saw 3D, som sägs ska vara den avslutande delen på Saw-serien (men med det vet man ju aldrig). Jag och sambon gick på den på bio igår, alltså en dag efter premiären. Jag hade faktiskt inte så höga förväntningar på den eftersom de sista tre filmerna har varit lite halvdana, men denna var enligt mig ändå helt okej och mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. Såklart spelar 3D en stor roll i det hela, speciellt i kasta-rått-människokött-och-blod-mot-publiken-scenerna (hihi). Sen tyckte jag handlingen var över förväntan. I slutet på fjärde filmen (tror jag?? vem håller egentligen koll?) tyckte jag bara att det var löjligt att Hoffman skulle ta över ("vem fan är han då? Vad har han med det här att göra? Ska vem som helst kunna ta över Jigsaw nu, eller? För många karaktärer att hålla reda på" osv) men han passade ändå in i denna filmen som kall massmördare. ^^ Fällorna tyckte jag var riktigt bra, särskilt "Fiskkroken", höhö. Sen tycker jag inte att man ska vara alltför kräsen när det gäller denna film, det ändå nummer 7 och håller fortfarande klass, även om de senaste såklart inte håller samma mått som del 1.Idag är det ju för övrigt Halloween och det firas här hemma med Indiana Jones-film(er), så mkt orange mat som möjligt (rostade rotfrukter, Loranga och clementiner, hehe) och kanske någon skräckis lite senare när det mörknat. Jag är för övrigt väldigt noggrann med att att skilja på Halloween och Alla helgons dag (vem fan var det som svensköversatte filmen "Halloween" till "Alla helgons blodiga natt"??). Halloween är det idag och då kan man (enligt mig) klä ut sig om man vill  (om man inte som jag då inte skiljer på Halloween-utstyrsel och vanlig klädsel..) och fira lite för att det är skoj. På Alla helgons dag däremot tycker jag att man ska visa respekt för de bortgångna och då är det inte läge för "bus eller godis". Det är min åsikt. Men idag är det som sagt fritt fram för hemma- eller bortamys, söta pumpor och annat firande så:

HAPPY HALLOWEEN! =^_^=Tuesday, October 26, 2010

Mitt liv fyllt av fluff

Våra älskade katter! Det finns inget som är som er! Här ligger Zeus, 8 år, som ett luddigt litet videung och nannar i vår säng. Han har faktiskt en helt egen säng också i ett annat rum. Eller rättare sagt, en säng han övertog från mig när jag och fästmön flyttade ihop. Där blir han nattad varje kväll. Han tycker om när man sjunger vaggvisa - är väldigt tillgiven och mammig men samtidigt otroligt omtänksam och snäll. Vi brukar gå ut med honom och då krävs ett hundkoppel (sele är för chickens! ^^) , dels för att han är så stor (8 kg blandras bl. a norsk skogis) och dels för att det är mest bekvämt för honom när han får för sig att jaga på nåt. Friare, helt enkelt. Han går så fint i koppel att vi titt som tätt hör kommenterar som "Oj.. kolla katten där borta, jag trodde det var en hund!" Haha. :D Han möter ofta på stora hundar, bland andra schäfrar men han är så lugn och självsäker så det blir oftast inga som helst problem att hälsa lite försiktigt. Men däremot är han livrädd för cyklar i rörelse. Han är även väldigt lättdresserad. Fästmön har lärt honom att stå på bakbenen, ta ner en godis från téhyllan med ena framtassen och stoppa den i munnen. Ahh... jag älskar att skryta om våra katter, höhö! Jag brukar tycka om alla katter jag träffar på för alla har de sådana speciella egenheter och saker för sig och alla är de så fruktansvärt intelligenta. Det bara strålar ut vishet, vildhet och bus ur deras djupa ögon.

Jag kommer aldrig glömma dagen då jag träffade min lilla kisse Zelda, 5 år, (som jag döpt efter Legend of Zelda-spelen, duh!) för första gången på katthemmet i Töreboda. Jag var ute efter en svart katt, fick tips och ringde dit och ett par dagar senare var jag (och dåvarande) där och hälsade på. Personalen lade upp då 17 veckor gamla hittekatten på mitt bröst och där låg hon som en liten varm kulting och beslutet var ett faktum: hon ska med hem! Och det var hennes eget val. Det är alltid djuret som ska välja människan, tycker jag. Och sedan dess var hon familjemedlem och min allra förtrognaste, framtill jag lärde känna Zeus och Missan (världens vackraste skölspaddsfärgade katt som blev hela 17 år i jordelivet) och även de fick ingå efter, såklart, de accepterat mig som livskamrat till sin ägare, dvs min fästmö.<3 Och Zelda accepterade fästmön efter typ... 2 nano-sekunder.
Zelda är en liten, hyperaktiv, gostokig, kattungsbusig och samtidigt väldigt omtänksam kisse som älskar att vara med överallt där man själv är och inte är. Men hon tycker inte om att gå ut. Högst två gånger per år är hon intresserad av att följa med Zeus ut och han går ut dagligen, men mer blir det icke. Huvudsakliga intressen: äta mängder av mat, vinylskivor (hon fullkomligt älskar när sambon tar fram vinylerna och ska spela för då kan hon lukta, smaka (fy!), och kela med dem), leka med sina 71029381393 leksaker, särskilt nattetid *gäsp*, och framför allt: veta var Zeus är, vart han ska gå härnäst, vad han har och har haft för sig, och viktigast av allt; att han ,som inte ens äter speciellt mycket, inte har ätit upp all den goda maten. :)

Så tips till er alla kattälskare där ute som är på jakt efter en till familjemedlem: kolla upp katthem! Det finns alltid någon kisse där ute som väntar på att få bli adopterad av just en sådan människa som dig.

Friday, October 22, 2010

Erdena kladdar tusch och akryl

Jag gillar inte endast att kladda på mig själv, jag gillar att kladda på papper/tavlor också. Det var ett tag sen nu för jag är periodare när det gäller vissa av mina intressen - men när jag väl utför det så älskar jag det! Jag kan ej mycket om tekniker och hur man "ska" göra osv och jag orkar inte riktigt lära mig heller för jag ogillar regler när det kommer till saker som enbart ska vara kul. Den här ovan är (uppenbarligen) ritad med tusch och bläck för cirka två år sedan. Det är det jag kladdar med mest, dels för att det är kul och dels för att det är lätt att bara plocka fram blocket och några pennor (ja, jag är lat) och sen bara sätta igång. De flesta av mina teckningar är gjorda till antingen någon musik eller till någon halvkass film på tv i bakgrunden bara för att det enligt mig är skönt att ha något i bakgrunden ibland när jag ritar/målar. Jag har faktiskt fått inspiration till att rita en hel del zombies och andra döingar till tv-program som t. ex dr Phil, Top Model och Supernanny. ^^ Jag kan nästan aldrig tänka ut vad jag ska göra för något i förväg för då blir det tvärstop i huvudet, utan det mesta kommer spontant förutom vissa "beställningar" av sambon såklart då, som King Diamond här under.

Jag gillar även akryl. Jag vet att jag är väldigt amatörmässig och så kommer det nog förbli eftersom jag vill utvecklas på mitt eget sätt (om det går) och inte från någon bok, även fast jag såklart ibland trånar efter någon fin målning jag sett på nätet någonstans och undrar "hur fan lyckades hon/han så? Jag vill också kunna!"

Tuesday, October 19, 2010

Naglar, sprakande höst och Farao

 Veckans lack


Jag gillar nagellack, så här ovan kommer lite bilder jag klippt ihop med min otroliga begåvning i.. Paint.


Jag tänkte även lägga upp lite höstbilder från i år, men  min kamera ville inte föra över dem till datorn (skyller iaf på den även fast det antagligen är jag själv som varit oteknisk nu igen) så nöjer mig med en höstbild från förra hösten istället. Hösten är vacker och fin, tycker jag. Färgsprakande... Och vissa år när man har tur övergår det fina färgsprakandet direkt i frost och vinter så man slipper det kala och trista... Även fast det också kan vara mysigt på sitt sätt, särskilt inomhus tillsammans med en kopp varm té eller choklad (uppfinn gelatin-fria mashmallows, någon?!). Jag är även en av de nuförtiden få människorna som fortfarande tycker om att ge bort julklappar och kan i många fall planera lång tid innan vad jag ska införskaffa... Man ska enligt mig leva mest i nuet men vissa framtida grejer är kul att tänka på, tycker jag. Några exempel på roliga grejer inom en snar framtid: att min sambolainen <3 ska bjuda mig på mini-semester, vilket kommer att bli hur mysigt som helst. Sen är det skivmässa 13 november i Huskvarna, firande av familjefödelsedagar och så blir det nog även resa till Ullared där hela Sveriges befolkning någon gång varit, alla utom jag själv. ^^


 Imorgon blir det museumbesök här i lilla Skövde: Tutankhamuns Wardrobe. Ska bli skitkul!

Thursday, October 14, 2010

Hur vore livet utan Nintendo?

Jag längtar såå tills nya Zeldaspelet Skyward Sword (Wii) kommer ut (i februari tror jag att det var... i alla fall tidigt nästa år). Men det kommer nog inte bli bättre Ocarina of Time till N64, det kan nog inget Zelda-spel bli. Sådan stämning och känsla som det är i det spelet... Det borde jag snart köra om igen. Jag har faktiskt inte klarat det helt jättemånga gånger, till skillnad från en del andra.

Fick denna tidning för ett par veckor sedan av min sambo (mycket bra nummer) och man blir ju väldigt sugen på nya Donkey Kong också... Och så nya Kirby, såklart. Det är med andra ord inga dåliga grejer som är på gång.

Vågar man chansa på att det kommer ett tredje Super Mario Galaxy om ett par år? Hoppas, hoppas, hoppas!

Monday, October 11, 2010

Clown-smink 4-ever

Jag gillar (clown)smink. ^^ Det känns jättekul att the Bodyshop äntligen kommer hit till lilla Skövde! Och snälla folk, handla där så att inte ännu en bra butik tvingas slå igen! Visst, det är ju lite överpriser kan man ju tycka, men samtidigt är det ju icke-djurtestat och de är även med och kämpar mot t. ex trafficking. Gå in på deras hemsida http://www.thebodyshop.com och hjälp dem genom att skriva under namninsamlingen mot detta!

Sen vill jag även varna för att det är halt och ostabilt ute nu. Det fick nämligen min stackars sambo erfara häromdagen genom ett otäckt fall och vrickad fotled. :( Det är inte att leka med, men som tur är har svullnaden minskat lite grann nu men jag behöver ändå bättra min lindning-av-vrist-teknik. Som sambon sa: "Tänk Mumien!"

Tuesday, October 5, 2010

Before you Die

Jag och min sambo införskaffade oss igår boken "101 skräckfilmer du måste se innan du dör". Verkar lovande. Bara att börja beta av dem man inte redan sett då!

Sunday, October 3, 2010

Graffiti-nails

Mina naglar med Graffiti-lack från Isadora
(som ej testar på djur, vilket borde vara helt självklart för alla företag!)


Jag är på en hel del sätt en ytlig jävel när det gäller mig själv. Jag älskar smink, men nåt som ligger mig nästan varmare om hjärtat är naglarna. Jag går ibland, som de flesta andra, omkring i mataffären osv i mysbyxor och allmänt icke iordningfixad, men nåt som jag alltid vill ha ordning på är mina naglar. Jag var ännu mer pedantisk med dem förr då jag gärna hade dem lååånga och absolut aldrig målade dem endast i ett genomskinligt lack (aldrig ens bara enfärgat heller), men är nu i en period då jag trivs med dem relativt korta och det är även praktiskt då jag annars bara råkar riva folk hela tiden... Jag har ibland funderat på att utbilda mig och kanske öppna en salong men så "hux flux" ångrar jag mig. Orka... Det känns många gånger fullt tillräckligt att sitta hemma och dona med mina egna.

Friday, October 1, 2010

Iron Maiden 2011

Biljetter fixade igår! Tur att man har någon som är snabb över tangenterna här hemma, och inte är det jag!