Sunday, November 28, 2010

Senast sedda skräck

Sara hyrde filmer för några dagar sedan och igår kikade vi på remaken av Nightmare on Elmstreet, och den var helt ok. Inte alls lika bra som originalet, såklart men helt klart sevärd och snyggt gjort även fast jag gillar Robert Englunds sminkning bäst. Ska man våga se remaken av Fredagen den 13:e? Vill ju inte bli besviken, men samtidigt blir jag mer och mer sugen, känner jag. ^^

Sen kikade vi även häromdagen på The house of the Devil. En skräckfilm från 2009 med 70-talsskräck-känsla, om man säger så. Och det hade de faktiskt lyckats med! Man kände sig väldigt nostalgisk när man kollade på den för man fick samma vibbar som när man såg gamla skräckisar när man var liten.

Handling:

"I hyllade "House of the Devil" återskapar Ti West känslan som finns hos gedigna rysarklassiker som "Rosemary's Baby", "Carrie" och "The Omen".
En söt student i stort behov av pengar ser sin chans att dryga ut kassan med ett barnvaktsjobb. Men så fort hon kliver in hos herr och fru Ulman inser hon att något är fel - det finns inget barn att vakta. Med en luddig förklaring om någons gamla mamma lämnas hon ensam i den stora viktorianska villan. Snart smyger sig paniken på. Varför är hon egentligen där? Och vad finns bakom de låsta dörrarna? Minut för minut kommer månförmörkelsen närmare...."

Sen blir det ju inte sämre av att jag alltid har haft en förkärlek till stora, gamla knakiga hus med massa undangömda vrår och utrymmen...

2 comments: