Monday, November 29, 2010

Tutorial: Schack-naglar

Se till att naglarna är rena, polera eventuellt upp dem med en poleringsfil så att det blir en så jämn yta som möjligt. Måla på ett baslack/stärkande lack. Här är ett jag köpte på Ullared för 10 kronor, jag är lite (eller ganska mycket) emot nagellack som går på över en hundring, ibland flera. Helt sjukt ju! Som ni ser är mina naglar lite missfärgade i naturligt tillstånd (hehe) och det beror på att jag väldigt sällan går utan lack och då kan de bli lite sådana. Alla lacken nedan är 10-kronors lack från Ullared. Billiga lack ftw!

Måla på vitt lack, gärna två lager.

Så, dags för rutorna. Det är väldigt enkelt bara du ser till att ha en lagom mängd lack på penseln så det inte droppar. Måla korta, korta streck bara i ett rutmönster.

För att det inte ska se så enformigt ut har jag sparat en nagel på varje hand och målat dit en röd slinga.


Fyll i svarta konturer på den röda slingan. Klart! Glöm inte överlacket (efter ett par timmar eller nästa dag, brukar jag ta). Sen kladdar jag alltid lite utanför på nagelbanden osv, men det orkar jag aldrig ta bort utan det får självskrubbas bort t. ex duschen. :)

Skräckhyllan

Snodd bild av Sara. Hon donade lite med ena hyllan där vi lagrar skräckfilmer och annat som har med det att göra. Blev riktigt fint! Lite av våra Nintendo-grejer fick allt också plats.

Jag fotade fullmånen häromkvällen. :)

Sunday, November 28, 2010

Senast sedda skräck

Sara hyrde filmer för några dagar sedan och igår kikade vi på remaken av Nightmare on Elmstreet, och den var helt ok. Inte alls lika bra som originalet, såklart men helt klart sevärd och snyggt gjort även fast jag gillar Robert Englunds sminkning bäst. Ska man våga se remaken av Fredagen den 13:e? Vill ju inte bli besviken, men samtidigt blir jag mer och mer sugen, känner jag. ^^

Sen kikade vi även häromdagen på The house of the Devil. En skräckfilm från 2009 med 70-talsskräck-känsla, om man säger så. Och det hade de faktiskt lyckats med! Man kände sig väldigt nostalgisk när man kollade på den för man fick samma vibbar som när man såg gamla skräckisar när man var liten.

Handling:

"I hyllade "House of the Devil" återskapar Ti West känslan som finns hos gedigna rysarklassiker som "Rosemary's Baby", "Carrie" och "The Omen".
En söt student i stort behov av pengar ser sin chans att dryga ut kassan med ett barnvaktsjobb. Men så fort hon kliver in hos herr och fru Ulman inser hon att något är fel - det finns inget barn att vakta. Med en luddig förklaring om någons gamla mamma lämnas hon ensam i den stora viktorianska villan. Snart smyger sig paniken på. Varför är hon egentligen där? Och vad finns bakom de låsta dörrarna? Minut för minut kommer månförmörkelsen närmare...."

Sen blir det ju inte sämre av att jag alltid har haft en förkärlek till stora, gamla knakiga hus med massa undangömda vrår och utrymmen...

Nyklippt, Sara-smink och en trevlig helg!

Jag har klippt mig! Eller rättare sagt: Sara har klippt mig! :) Förra helgen gjordes det och då åkte hela 20 centimeter slitet hår av på vårt köksgolv, hehe. Jag gillar hår men jag brukar hata att ta hand om det och att vara försiktig med det så då blir det som det blir: slitet! Men nu trivs jag jättebra i att ha det lite kortare så jag är supernöjd att ha det som jag har det. Tack, SaraLove! <3 Här nedan kommer två bilder på sminkningar jag gjort på henne. Det var ett tag sen nu.

Hon är så fin i blå ögonskugga! Tror jag sminkade henne där innan vi skulle ut och äta någonstans, om jag inte minns helt fel. :)

Nyår 2008. Sötnos!

För övrigt har det varit en supermysig helg! Fika i fredags med Sara och en av mina bästa vänner som kom hem en sväng från Gbg. Sen på kvällen var vi bjudna på fest hos Siv och det var hur trevligt som helst tyckte vi båda två! :) Styra upp skräckfilmskväll snart, jao! :D 
Igår var jag och Sara på torget i Skövde och hjälpte till att sälja grejer för att samla in pengar till Skövde katthem. Kallt som Satan var det men det var flera snälla människor som stannade till och köpte lite bullar och annat småplock. Tack ska ni ha, återigen! :) Idag har vi satt upp julbelysningen på balkongen här hemma (knallblå leddlampor ftw!) och det blir glöggmys + att mysa extra mycket med familjemedlemmarna här hemma sen ikväll. <3

Sunday, November 21, 2010

Naglellack: Polkagris vs Zombiegrönt


Jag har "snaggat" mina naglar rejält för jag tyckte de såg slitna ut, så nu är det korta som gäller! Ganska skönt, faktiskt. En rejäl skillnad om man jämför med hur de såg ut förr (bilden nedan) men riktigt så långa har jag inte haft på ganska många år nu. Inte sedan jag blev med katt, tror jag.

Saknar mina gamla armband... Typiskt att de gick sönder så lätt.

Hittade även en gammal bild med ett utav mina favoritlack, från Yves Rocher (stavning?) när det fanns här i lilla Skövde. Saknar den lilla affären! Billigt och veganskt var det. <3

Skivmässa och Ullared

Vi var på skivmässa i Huskvarna förra helgen och det var jätteskoj! Stor skivmässa som firade 25-års jubileum borde ingen ha missat!
Sara hittade typ 10 000 skivor och jag hittade ett par stycken jag med och inhandlade till sist Danzig's första (original, såklart) till superbra pris och den är jättefin! Köpte även Joy Division's "Unknown Pleasures" även den jättefin och prisvärd. :)

Har även fått gåvor av Sara! <3 Danzig's senaste platta i dels bildvinyl och dels i transparent knallröd vinyl. Sjukt fina och är hur glad som helst åt dem! Den röda tänker jag aldrig spela så den förblir en mint. Det följde även med en kod så det gick att föra över till MP3 om man är snäll och inte laddar ner. ^^ Riktigt bra skiva!!!

Sen har vi även varit på besök i Ullareeed. I måndags kl 0700 gick bussen... *gäsp* men det gick fint och det var sjukt skoj! Kolla vad jag hittade: King Kong- och Pak-Man-sockar. =^_^=

Ja det är.. jag som är puckot på bilden, ja... Sara som fotat. :)


Vet att det kan gå lite tid mellan mina bloggningar (<-- kallas det så?) och anledningen till det är tidsbrist. Lite ironiskt att det man vill blogga om hinner man inte blogga om och tar man det för lugnt och inte gör nåt finns det ju inget att blogga om...

Friday, November 12, 2010

Sminkad

Jag är inget proffs på att dona med bilder och kommer antagligen aldrig orka lära mig Photoshop, Paint är mitt hemliga vapen. ^^ Denna satt jag och "klippte" ihop igår när jag fick en stund till övers.


Här kommer lite ögon-sminkbilder. Saknar mina vita linser... Det är kul att variera sminket efter humör och beroende på hur mycket tid man har, tycker jag. Jag orkar oftast inte på vardagsmorgnar lägga ner hur mycket tid som helst på sminket utan fokuserar då mest på att läppstiftet sitter som det ska, vilket det inte alltid gör om man, som jag, tycker om att pussa på sina familjemedlemmar. :) Katterna har nästan dagligen avtryck i pannan från.. erhm.. mig.

Jag använder endast icke djurtestat smink!


Jag använder själv märken från t. ex Yves Rocher, Isadora, the Bodyshop, Lumene, Nivea och H&M:s eget sminkmärke, men går ändå in och googlar ibland på företag jag köper ifrån så jag alltid med 100% säkerhet vet att de inte har börjat med några dumheter.

Bilder från Halloween (mat!!!)

Lovade Sara att jag skulle lägga upp bilder från vårt Halloween-firande, för har ju inte gjort det än. ^^ Så här kommer de:

 Rostade rotfrukter och grönsaker i ugn
 Dukningen ^^
 Loranga att dricka till (så gott!)
...och... ta-daa!... Halloween-middagen blev hur god som helst! Vege-schnitzel och kall sås till.

Wednesday, November 10, 2010

Halloween-naglar, soluppgång och Dracula

Kom på att jag ju ska vara lite ytlig i den här bloggen så... Här kommer en bild på lacket jag hade under Halloween. ^^ Och även bild på en soluppgång jag tyckte var fin (det enda roliga med att stiga upp tidigt) och Dracula-ost som Sara köpt. Grevé Dracula, hoho.



Istapp

Snö och is... i mängder! Och igår var jag och Sara ute i ovädret i flera timmar. Först övningskörde jag i snökaoset men körde som en gammal kärring så det gick bra ändå, sen mötte jag upp Sara och det blev en tripp till Gengåvan och till slut var det ett fackeltåg inne i stan till minne av kristallnatten (dök upp typ 15 pers...). Sen stod man och väntade på bussen hem och första bussen tycktes vara försenad... och andra med... och tredje... "Uh, min kappa ser nu mer vit ut än svart, jao" ^^... Sen "turligt" nog efter en timmes väntan stannade en motsatt förbipasserande buss som meddelade att alla bussar var inställda. "Tack jävla Västtrafik för att ni är så bra på att informera och varje år är så satans förberedda på att det på vintern kan falla SNÖ." Då var det alltså bara att ringa taxi och vi samåkte med en jättetrevlig kvinna som visade sig vara en gammal klasskompis mamma och hon var jättegullig och bjöd på resan. Alltid lika trevligt att träffa på snälla människor. :)

Bilder från förra vargavintern. har hört att det ska bli en liknande vinter i år igen vilket är, enligt mig, både bra och dåligt. Dåligt: alla olyckor som sker... Bra: man slipper ha lika mycket ångest över den globala uppvärmningen då det inte känns som april i december.


Sunday, November 7, 2010

Höstbilder från oktober 2010


Jag fotade lite av hösten för ett par veckor sedan, precis innan alla löv och blomblad blåste bort för denna gången. Här är några av de bilderna. På denna en nyponros som överlevt ända till slutet av oktober. Inte illa!

 Giftröda bär.

 Solnedgång

Mäktig ek

Bortskämd med Tentakler!

Blev nu i veckan bjuden på en spelning i Gbg med Ozric Tentacles av min kära sambo. Bandet har funnits sen -84, släppt 30 skivor och aldrig varit i Sverige innan och Gbg spelningen var deras enda spelning här! Jag hade aldrig hört talas om dem innan min bror snöade in sig och fick med sig min Sara in i deras flummiga rymdiga värld! Spelningen var faktiskt superbra; mycket rymdig musik och epileptisk ljussättning som fick alla rejvare, gamla gubbar, metallare och allt annat folk att dansa loss (dock inte jag, jag dansar aldrig! På min höjd diggar lite med ena foten....) i cirka 2,5 timmar. 

Fortfarande hemma i Skövde men ska snart dra oss iväg till tåget som ska föra oss till Rymden!

Vårt fina vandrarhem! Blev bjuden av min Sara-Love och det var jättemysigt. Fotade lite där innan vi begav oss iväg till spelningen på Sticky Fingers.

Förfriskningar innan bandet kom på scenen. Mörkt öl till min Sara och en piña colada till mig som var hur god som helst!

Flummigt och underbart! Hade tänkt lägga till ett filmklipp med men det tog ju hur lång tid som helst att ladda upp! >_< Kanske en annan dag!

Dagen efter: sovit gott och blev bjuden på lyxig kravmärkt frukost. :) Sen ut på stan och inhandla vinterjacka, kolla sci-fi-bokhandeln och Shock med mera. Vi hade tänkt äta på Hard Rock Café men det blev lite för lite tid till det så Andrum dög bra som vanligt. På bilden: min tallrik och ja, jag var jättehungrig så anledningen att det inte ser såå aptitligt ut är att jag prioriterade att få mat på tallriken. Snabbt. :) Mums!

Underbar minisemseter!